Reménysugár

Posted by
Raskó György
>Néha felcsillan a remény, hogy lesz változás a kormányzásban április 3.-a után. legalábbis ez volt az érzésem a hétvégén egy vidéki kisvárosban tett látogatásom után. Eredetileg egy esküvőre mentem, de annyi ismerőssel találkoztam, hogy az esküvő után leültünk régi harcostársaimmal egy beszélgetésre egy presszóban. A résztvevők kivétel nélkül mind keresztény konzervatív gondolkodású emberek, akik a Kádár rendszerben is azok voltak, nem fideszes újkeresztények. Érdekelt, hogyan látják a belpolitikai helyzetet, mennek-e szavazni és kire?
Mondják, hogy most már a Fideszre biztosan nem, hogy miért?
Lakonikus válaszok jöttek:
“A helyi Fideszes vezetők elképesztően pofátlanok lettek, gátlástalanokká váltak, de lehet, hogy mindig is azok voltak.” “Mindent magukba habzsolnak, amiben üzlet, pénz van”
“Megfélemlítik az egyszerű embereket, ha kritizálni merészelik a regnáló hatalmat”. Már mindenki fél, aki közhivatalban dolgozik, vagy önkormányzattól függő vállalkozása van (engedély-kiadás, betiltás)”
És még sok hasonló megjegyzés, amiket az ország bármelyik kisvárosában elmondhatnának.
Az egyik résztvevőnek akkor telt be a pohár, amikor a helyi Fidesz vezetés letiltatta, hogy egy másik városbeli szakorvos a helyi Népfőiskola szervezésében előadást tartson a COVID helyzetről, az ezzel kapcsolatos tényekről és tévhitekről.
“Ilyet a nyolcvanas években már az elvtársak sem mertek volna megtenni”. Kitelt az idejük, mi már csak papíron tartozunk a Fidesz táborhoz” – summázta véleményét a társaság. “De ezt csak neked mondjuk, bár itt már a falnak is füle van…”