Orbán szóvirágok csokra

Posted by

Orbán beszédében bőségesen lehetett találni lényeg helyett szóképeket. Ilyeneket:
Váratlanul megtudtuk az ellenzék miniszterelnök-jelöltjétől, hogy „mi valójában gombák vagyunk, akiket sötétben tartanak, és trágyával etetnek”.„Egy keresztrejtvényt sem tudunk megfejteni, és a baloldal szerint reggel tízkor részegek vagyunk, és agymosottak is”.
A “gombaszakértő miatt” Horn Gyula forog a sírjában, Medgyessy Péter nem győz félrenézni, az SZDSZ-esek zavartan bámulják a cipőjüket. Magyarországra nemcsak a vírus, a baloldal is rátámadt – folytatta Orbán Viktor, hozzátéve: amikor zárni kellett, nyitást követeltek, amikor nyitni kellett, zárást, diktatúrát harsogtak, kamuvideókat, ál- és rémhíreket terjesztettek. Naponta több százan próbálnak Magyarország területére lépni. Hunyadi a szultán csapatait állította meg Nándorfehérvárnál, mi Soros György csapatait a déli határon. A kormányfő leszögezte: Nándorfehérvár viszont megmutatta, hogy egyetlen diadal nem old meg semmit, ráadásul hátul is lennie kell szemüknek, mert Brüsszel felől sem lehetnek nyugodtak: „harminc ezüstért mindenre kapható júdások”, akik azon dolgoznak, hogy az inváziót, Európa elárasztását fogadtassák el velünk. Ha pedig hagyják, hogy kormányra segítsék a Gyurcsány-show szereplőit, akkor megnyitják a határokat. Mentőmellény helyett malomkövet kaphatunk a nyakunkba, mert büntetőadót készülnek bevezetni Európában a lakás- és autótulajdonosoknak.  Alkotmányos jogállami rendszerben élünk, a Nyugat számára azonban a jogállam eszköz, amellyel magukhoz hasonlóvá gyúrnának minket. Orbán Viktor szerint szent háborút, jogállami dzsihádot vívnak, de erőt kell mutatni ellenük, „jöjjön hát a reconquista”.
Napsütésben és jó szelek mellett még a részeg kapitány is elkormányozza a hajót. Szélcsendben az is elég, ha valaki magas, vékony, és szeret sokáig aludni.  Orbán Viktor világossá tette: erős és kavargó szélben viszont jó tengerész kell, „barázdált az arcunk, érdes a kézfogásunk, a modorunk sem követi mindig az etikettet, de a hajózás a szenvedélyünk, ismerjük a hullámokat, tiszteljük a tengert, láttunk már óriási viharokat, kormányoztunk hatalmas szélben, és tudjuk, merre akarunk menni”.