Az ő idejük lejárt, a miénk eljött – Gyurcsány évértékelője

Posted by

>Gyurcsány Ferenc egyedül sétált ki a zászlók elé, a beszédet nem közönség előtt mondja el, csak a stáb van ott, de ők megtapsolták. Elmondta, hogy nem csak visszatekinteni fog, hanem előre is, és ugyan az előző év rossz volt, de jobb évet kíván majd idénre, mint tavalyra. Lopnak-e? Teszi fel a kérdést, de igazából nem válaszolja meg, csak elmondja, hogy a Fidesz szerint ez az ország építése, nem lopás. Óvatosan kell bánni szavakkal, mondja ezt arra, hogy valaki azt mondta neki, hogy ez egy gyilkos kormány. Szerinte ez a kormány barbár és felelőtlen, mert nem értik, hogy a feladatuk az, hogy vigyázzanak az emberekre. Ehelyett ők jelentenek veszélyt az emberekre.

Nem lehet a hátramaradottak Magyarországát építeni, mert egyenlőségre van szükség a boldogsághoz. Mondhatják, hogy ez egy baloldali gondolat, bánom is én, szerintem egy tisztességes gondolat ez. Gyurcsány szerint az átlagos házasság 14 évig tart, hogy ne lenne elege az embereknek 12 év után egy olyan házasságból, amelyet eleve nem is akartak.Mi nem ilyen menyecskét akartunk. A hatalom elfáradt és feslett. Azért fáradt, mert híján van új gondolatoknak, ideáknak, frissítő eszméknek. És azért feslett mert, mint egy széteső zakót, nem tartják már össze elvek vagy bármi más. Szerinte ennyi köztörvényes disznóságot a kormány környékén soha nem követtek el. Majdnem biztos vagyok benne, hogy ez a kormány az elmúlt évszázad legkorruptabb kormánya- jelentette ki. Hozzátette: normális esetben a kultúra dönt arról, milyen hatalmat szeretne, de ma Magyarországon a hatalom akarja megmondani, milyen kultúrát akar. Ez a hatalom nem erős, bár milyen mokánynak mutatja magát, de valójában csak agresszív. Ez a hatalom nem keresztény, mert a kereszténység leglényege az emberré vált isten tanításának elfogadása, és nem lehet egyszerre két urat szolgálni, a keresztények istenét, és Mammont, a pénz urát. Ha ez így van, akkor a kormány nem egyszerűen hazudik, hanem gyalázza a kereszténységet. A keresztények nem ágaskodnak, hanem lehajolnak, nem büntetnek, hanem megbocsátanak. Itt pogány barbárokkal állunk szemben, akik a kereszténység szent ügyébe burkolják magukat, hogy elfelejtsük a sok disznóságot, amit tesznek velünk.
Amikor a teremtő Isten szétválasztotta a fényt és a sötétséget, akkor nem az Elios Zrt.-re gondolt, ami sötétséget teremtett a fény helyett a városokban, mondja Gyurcsány. Nem az volt a szándéka, hogy Semjén Zsoltnak kilövési engedélyt adjon az állatokra, amelyeket Isten teremtett.
Mit tud ajánlani az ellenzék? Nem arra kérik őket, hogy beleszóljanak az emberek életébe, hanem azt, hogy hagyják a magánéletet. Az ellenzék pedig , és szeretne olyan országot teremteni, ahol hagyják élni az embereket.
Mi lesz a választások után? Most van nagyjából 2,5 millió szavazó, akik a Fideszt támogatják, és van ugyanennyi, akik az ellenzéket. Hunnia és Pannónia együttéléséről van szó szerinte, és fontos, hogy mi lesz a két és félmillió emberrel a választások után. Történelmi példákat hozott arról, hogy esett egymásnak az ország két oldala a magyar történelem során, de szerinte meg kell tanulnunk együtt élni, mert nem tehetünk mást. Azt a hibát, amit a Fidesz elkövetett, nem lehet újra elkövetni. Aki kormányozik, annak a hazát kell képviselni. Mi nem revansot akarunk, hanem egy tisztességes Magyarországot.

Hatalmas dolgot tesz az ellenzék azzal, hogy együtt indulnak, főleg, ha belegondolunk, honnan indultak ezek a pártok korábban. Szerinte most is különböznek dolgokban, de abban nem, hogy normális, demokratikus ellenzéket akarnak. Szerinte ezt az ellenzéket arra teremtette a sors, hogy kihívást intézzen Orbán rendszerével szemben. Szerinte nem az fog dönteni, hogy egyetértenek-e az emberek a politikájukkal, hanem hogy maradjon-e a mai kormányfő, vagy ne. Ők vagy nem ők, kelet vagy nyugat.

Gyurcsány szerint Márki-Zay Pétert választották az emberek miniszterelnök-jelöltnek, ők pedig őt fogják támogatni, és ha nyernek, megválasztani miniszterelnöknek. Szerinte azzal, hogy egy embert támogatnak, egy politikát is támogatnak, és kitartanak a politika mellett. Nem kell félni a koalíciós kormányzástól, mert a demokrácia egy vitatkozós dolog. Feltette a kérdést a közönségnek (nincs közönség), hogy otthon azt szeretik-e, ha meg vannak beszélve a dolgok. A Demokratikus Koalíció Most tíz éve indult, ma pedig vitathatatlanul őket támogatják a legtöbben az ellenzéki oldalon. Szerinte azért nem hallanak a DK-ból vitákról, mert megbeszélik a dolgaikat, és vigyáznak egymásra. Szerinte egy nagyobb pártnak nagyobb felelőssége van, hogy a kormányzás működjön. Büszkék, hogy nekik van a legtöbb támogatójuk, de ez a büszkeség nem lehet bántó. Szerinte a haza ügye ma összekapcsolódik a kormányváltás és Márki-Zay Péter sorsával is, és ők ezeket egyben is tartják, mert össze vannak kötve.

Gyalog sétált ide, kabát nélkül, mondja Gyurcsány, de két mondattal később kvantumfizikáról és szubatomi részecskékről kellene beszélni azzal kapcsolatban, hogy nyerni fognak-e. A lényeg az, hogy nem dőlt el a választás. De nekik lejárt az idejük, Nekünk pedig eljött. Higgyék el, hogy tisztességgel fogjuk szolgálni a hazát és Európát.