Használni Détárit, Janicsákot és persze a Veresegyházi asszonykórust

Posted by
Horváth András
>A legújabb politikai bulvár kategóriájába tartozó hír, hogy a Gattyán-párt az ex Z’Zi Labor-os Janicsák Istvánt indítja Zuglóban. Hadházy Ákos ellenében. Még mielőtt valaki túl nagy jelentőséget tulajdonítana ennek az egésznek: jó eséllyel fogadni lehet arra, hogy ezeknek a jelöltek a választási eredménye (beleértve a Gattyán-listát is), úgy fog kezdődni, hogy 0,… Már ha egyáltalán össze tudják gyűjteni a szükséges számú ajánlást.
Tény azonban, hogy az előző két országgyűlési választáson alkalmazott kamupártos gagyi jelöltállítás 2022-re szintet lépett, mert: sok áljelölt már a könyökén jön ki a választónak, kínos ez már a Fidesznek is (büntetőeljárások is voltak), na meg ott van az a bűvös 71-es szám, mint listaállítási korlát. Ezért jött kapóra jött a hirtelen megvilágosodott milliárdos, aki önzetlenül (?) maga (?) is képes finanszírozni a kampányát, veszett (ide eredetileg egy más szót terveztem) jó programja van és (elődjeivel ellentétben) képes két-három mondatot elmondani egymás után úgy, hogy annak van értelme és a gondolatok még logikailag is kapcsolódnak egymáshoz. Gattyánék izzadtságszagú jelöltállítása azonban éppen azt mutatja, hogy ITT ÉS MOST nem a fényes jövő-, a nép és a közigazgatás informatikai kultúrájának a növelése-, vagy éppen a “harmadik út”-ra lépés a fő motiváció, hanem inkább a szavazatrablás. Sokkal kifinomultabb eszközökkel, mint azt a nagy elődök (Schmuck és társai) tették.
Az egy más kérdés persze, hogy a háttéralkus ellenzékünk még most, néhány nappal az aláírásgyűjtés kezdete előtt is csak ott tart, hogy az MSZP és a P (most éppen ők) még nagyobb szeletet akar a listás tortából. És akkor csodálkozunk? És akkor majd megint meg leszünk lepődve?
Én azért ezután is nagy élvezettel fogom hallgatni Janicsák és Veresegyházi asszonykórus régi dalait és nem fogom elfelejteni Döme szabadrúgásgóljait sem. Mert nem ők a felelősök azért, hogy egy ilyen világban élünk 2022 Magyarországán. Mert őket is csak kihasználják.