Iványi kiváló jelölt lenne, de még nem támogatja a teljes ellenzék

Posted by

ATV
>A pártok szeretnének közös köztársasági elnökjelöltet, de ennél fontosabb, hogy április 3-án 10 millió polgár nevében mondjuk el, hogy mi a baj az országban – mondta Márki-Zay Péter az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd műsorában. Egyébként a pártok közös programjában benne van, hogy a jövőben az államfőt közvetlenül kell majd választani.
Iványi Gábort sokan támogatják, de nincs még koncenzus. Iványi nem az ő jelöltje, ő az eddig felmerült jelölteket mind támogatni tudná. Megkérték, kérdezze meg Iványi Gábort, hogy elvállalná-e a jelölést? A lelkész nem zárkózott el ettől. Kiváló jelölt. Karitatív munkája mellett még ő keresztelte Orbán Viktor két gyermekét is. Igazi konszenzusos államfő-jelölt lehetne, aki megtestesítené a nemzet egységét.
De tudjuk, kit fog megválasztani a Parlament. Mindenki más, akinek nincs OV-s fülbevalója alkalmasabb lenne. Jó, ha ellenzéki államfő-jelöltként valaki Orbán Viktor jelenlétében elmondja az Országgyűlésben, hogy mi a baj az orsazágban. De fontosabb, hogy április 3-án 10 millió állampolgár nevében mondjuk el ezt.

A Mandiner szerint Iványi Gábor mellett Róna Péter és Elek István neve is felmerült ellenzéki államfőjelöltként.

Itt a teljes interjú: