Mondd, te kit választanál?

Posted by
Perintfalvi Rita
>Iványi Gábor vs. Novák Katalin –
>Ki lenne jobb köztársasági elnöknek?
Örülök nagyon, hogy az ellenzék közös miniszterelnökjelöltje Iványi Gábort jelölte a köztársasági elnök posztra. Kár, hogy a Jobbik nem támogatja. A poszt másik várományosa pedig, ahogy már megtudtuk Novák Katalin. Mi az óriási különbség kettőjük között?
1. Iványi Gábor mindig kiállt azért, amiben hisz, akkor is, ha ezért megbüntették. Novák Katalin pedig csak annyira képes, hogy egy orbánviktoros fülbevalót hordjon, hogy ezzel is jelezze kinek a tulajdona.
2. Iványi Gábor egész életében a jogfosztott kisebbségek és az emberi méltóságuktól megfosztott honfitársaink mellé állt, értük emelte fel a szavát, előttük nyitotta meg a befogadás legkülönbözőbb tereit: fűtött utca a hajléktalanoknak, szegény sorsú vagy éppen roma származású gyermekek iskoláztatása, óvoda, napközi a szegény családok gyermekeinek stb. Novák Katalin viszont, akit jogosan tituláltak már „homofóbia-miniszternek” is, államtitkári kinevezése óta éjt nappallá téve azért dolgozik a nemzetközi gyűlölet-exportőrökkel: pl. Vlagyimir Putyin oligarcháival, illetve olyan amerikai vallási fundamentalista csoportokkal együtt, hogy még tovább csorbítsák a nők és az LMBTQ emberek jogait nemzetközi szinten.
3. Iványi Gábor egy olyan keresztény ember, akinek cselekedetei és beszédei teljes összhangban állnak a Mester tanításával és az evangéliumokkal: „Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek.” (Mt 25) Novák Katalinnak viszont inkább ilyesmiket mondana a Mester: „Fehérre meszelt sírokhoz hasonlíttok, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak a halottak csontjaival s mindenféle undoksággal. Így ti is kívülről igazaknak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és gonoszsággal.” (Mt 23)
4. Novák Katalin már köztársasági elnökjelöltként „ideológiai hidegháborúra” készül egy a fantáziájában levő ellenséggel szemben. Nyilván azért, mert a képzelt ellenségek ellen legkönnyebb hadat viselni, semmiféle valós tettre nincsen hozzá szükség. Ha Iványi Gábor lenne a köztársasági elnök, szerintem első akciójaként megnyitna néhány jelenleg csak az uralkodó politikai elit luxuskényelmét szolgáló épületet a szegények és nincstelenek előtt, hogy legyen hol enniük, hol lehajtani a fejüket éjszakára. Ebben nagy példaképét Ferenc pápát is követné.
5. Ha Novák Katalin lesz a köztársasági elnök, akkor a szeretet, a megbékélés és a szinte polgárháborús ellenségeskedésbe hajszolt ország újra egységes nemzetté tétele helyett, majd csak kapkodhatjuk a fejünket, hogy melyek lesznek azok a további társadalmi csoportok, akikből ellenségképet gyárt és akik ellen gyűlölködő ideológiai háborúját vezeti. Ha Iványi Gábor lenne a köztársasági elnök ő szót értene a más vallásúakkal, megtisztelné az ateistákat és senkitől nem várná el, hogy keresztény legyen csak azért, hogy embernek tekintsék. Azt sem várná el, de példát továbbra is adna hozzá, hogyan kell szeretetben, megértésben és békességben élni, mégpedig nem a sokféleségeink ellenére, hanem éppen a sokféleségünket megtermékenyítő gazdagságként használva mindenki javára a hazában. Mert egy a nemzet és mindenki egyformán a része! Én ilyen embert tudok elképzelni erre a posztra, mert nagyon elegem van már az állandó gyűlölködésből!
Készült egy aláírásgyűjtő oldal, ahol Ivanyi Gábort támogathatod. Persze nem arról van szó, ha lehet választani kettőjök közül, de arról igen, hogy Iványi Gábor ellenzéki jelölését tudod ezzel erősíteni. Én most írtam alá, írd alá Te is!