Történet egy fiúról, aki öngyilkos lett az ún. „gyerekvédelmi népszavazás“ miatt

Posted by
Perintfalvi Rita
>A történet a jövőben játszódik, amiről őszintén remélem, hogy soha nem jön el. Egy vallásos családból jövő 15 éves serdülő fiú egyszer elkezdi érezni a testében, tapasztalni az álmai valóságának mélyén, amelyet már nem ő irányít, hiszen ébren gondolni sem merne ilyesmire, hogy ő bizony nem a lányokhoz vonzódik, hanem a fiúkhoz. Úgy érzi, hogy csak beléjük tudna szerelmes lenni, csak az ő közelségük vonzza testileg is. Majd mindezt elmondja a hívő édesanyjának, aki rettenetesen megijed. Mivel konzervatív vagy még inkább fundamentalista módon hívő, rögtön az ördög művére kezd gyanakodni. És eszébe jut, hogy a gyermeke a „bűne” miatt a kénköves pokolban fog sínylődni az örökkévalósig. De mivel szereti őt, azért mégis tenni akar egy próbát, elviszi őt egy pszichológushoz annak reményében, hátha az helyre tudja hozni. Meg tudja szerelni az elromlott gyermeket.
A fiú el is mesél mindent a pszichológusnak, aki jól tudja, hogy a homoszexualitás nem betegség, hanem az emberi szeretetképesség egyik variánsa. És ezt szeretné is elmondani a fiúnak, szeretné megnyugtatni őt, hogy nincsen vele az ég világon semmi baj. És ha megtanulja magát elfogadni, akkor meg fog szabadulni az önvádtól, a szégyentől és még a gyakran fellépő öngyilkossági gondolataitól is. Hiszen nem azért jut eszébe olyan sokszor, hogy el akarja dobni az életét, mert meleg, hanem azért, mert képtelen szeretni önmagát olyannak, amilyen. Igen ám, csakhogy a jó szándékú és lelkiismeretes pszichológus nem mondhatja el ezt a gyermeknek, mert a megvezetett magyar emberek megszavazták az ún. „gyerekvédelmi népszavazás” kapcsán, hogy 18 éves kor alatt nem lehet egy serdülővel a szexuális orientáció kérdéseiről beszélni, mert az LMBT-propagandának minősül. Ezért csak annyit tud neki mondani, hogy sajnos csak 3 év múlva tud segíteni rajta, jöjjön akkor vissza.
Csakhogy a fiú nem bír egyedül megbirkózni a melegsége miatt érzett öngyűlölettel. Sokszor próbál beszélni erről az iskolában a tanáraival, hiszen tudja, hogy a szüleitől segítséget nem várhat. Az apja még fizikailag is bántalmazná, ha el merné neki mondani. A vallásos anyja pedig érzelmileg és spirituálisan terrorizálja szűntelenül. De a tanároknak is meg van tiltva, hogy erről a témáról beszéljenek a fiúval, amíg kiskorú. Az osztálytársai pedig szintén össze-vissza beszélnek. Vannak nyitottabban gondolkodok, akik a netről összeszednek némi tudást a témában, de van rengeteg olyan osztálytársa is, akiknek világlátását szintén a bigott módon hívő, vagy a Fidesz-KDNP szellemében gondolkodó szülei határozzák meg. Így sokan az osztályból is kinézik, megvetik, cikizik, mert valahogy megérzik rakta a titkolt másságát. Mintha csak egy vörös skarlátbetűt nyomtak volna tüzes vassal a homlokára.
Az egyre elviselhetetlenebbé váló lelki terhek, önmaga meg nem értése, a teljes lelki káosz, a társak megbélyegzése miatt végül a 18. szülinapja előtt 3 nappal, amikor még az érettségire készülés feszültsége is rárakódik a lelkére, kiugrik az egyházi gimnázium 2. emeletén levő osztályterem ablakán és szörnyet hal.
Miért? Azért, mert 2022. április 3-án a magyar emberek jó része igennel szavazott egy olyan népszavazáson, ami eleve arra a sorsra kárhoztatta őt, hogy mindez megtörténjen vele. Magyar emberek, tényleg ezt akarjátok? Kérlek, kezdjetek el végre gondolkodni! Ez a fiú, a Ti gyermeketek is lehetne!