A Birodalom visszavág?

Posted by

Szücs Gábor Róbert
>Azt mondtam már első Öböl-háború előtt: lehetetlen, hogy ekkora haderőt ilyen távolságból odacipeltek volna semmiért. Háború lesz.
Most is ezt mondom az ukrán-orosz-belorusz határral kapcsolatban.
Valamennyi szakértő legyint: á, nem lesz háború. Közben folytatódik a “military build-up”: egyre több fegyvernem (bocs: haderőnem) és katona érkezik a (nyugodtan mondhatom) megindulási körletbe. Hivatalosan 120 ezer, de megvan az 200 ezer is. Plusz a pilóta nélküli drónok (amelyek nem csupán felderítenek, de csapást is mérhetnek), a műholdak, a tengeri harceszközök és a többi. Beindult a kiber hadviselés, az ellenség szükség szerint megnémítható és megvakítható. Plusz a logisztika (lánykori nevén hadtáp), hisz lőszer, üzemanyag. alkatrész, élelem, ruházat, fegyver, orvos, orvosi eszköz kell és az utak, légi-és tengeri folyosók biztosítására is szükség van.
A nyilvánosságnak folyamatosan támadó fegyvereket mutatnak: nehézpáncélosok, lövészpáncélosok menetben, helikopterek, sorozatvetők, aknavetők , repülőgépek.
Mi ez, ha nem támadó előkészület? Sok pénzért olyan állam részéről, ahol a lakosság zöme mélyszegénységben él, de hajlamos arra, hogy Rogyina Maty hívja őt. Csakhogy ezúttal nem őt támadták meg. Viszont az egykori Birodalom visszaszerzéséről van szó. Kazhsztán, a Kaukázus, Belarusz, Moldávia már megvan. A baltiak nehéz falat, ott a fenyegetést kell fenntartani.
De Ukrajna nem maradhat ki a jóból.
Annyira elképzelhetetlen, hogy Hungaroführer bevonul Kárpátaljára? Igen, a Helsinki Magállapodás megszegése, szörnyű tragédia, és veszélyeztetné már puszipajtás szerb és szlovén kapcsolatokat is -de hátha megéri. Ebben a háborús helyzetben, ugye, biztosítani kell az ország keleti határait és meg kell véldeni a magyarokat a Kárpátalján. Ez jó húzás.
Neki. Nekünk biztosan nem.

Címkép: Orosz konvoj az ukrán határnál