Öt igenes népszavazás

Posted by

Kereszty András
>Az Orbán-rendszer mindenáron megkisérli manipulálni az áprilisi választásokat. Most például itt van ez a választási értesítő. Megírják, hogy hova kell menni, mikor kell menni. Még azt is, hogy a szavazóhelyiség akadálymentesített. Csak éppen azt nem írják meg pontosan, hogy az akadálymentesített szavazóhelyiségben mit is kell tenni. Helyesebben összemaszatolják.
Azt mondják a szavazatát leadni készülő polgárnak, hogy az ő véleménye számít, hogy
1. Kik legyenek az Országgyűlés tagjai.
És  az ő véleménye is számit abban a kérdésben, hogy
2. Kiskorú gyerekek számára köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságot bemutató foglalkozásokat tartsanak?
3. Meghogy kisgyerekek számára nemátalakító kezeléseket népszerüsítsenek?
4. Meghogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
5. Meghogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
Szóval mit akarnak a derék manipulátorok elérni?
Azt, hogy tekintsük egyenrangú problémának azt, hogy Orbán Viktor továbbra is a miniszterelnöki székben ül és a Karmelitából irányítja minden magyar életét. És azt az elképesztő marhaságot, hogy Magyarországon a kiskorú gyerekekre és szüleikre zúdul az a hihetetlenül fpntos proléma, hogy nemátalakító műtéteket akarnak számukra népszerűsíteni. Fiúból lányt csinálnak, lányból fiút.
Vagyis – mondják a hölgyek és urak – április 3-án egyfajta öt igenes népszavazás lesz. Az Országgyűlés összetétele ezek közül csak az egyik. A többi négy ugyanolyan fontos.
Hát jól van barátaim ott a Várban, az Országgyűlésben, a Nemzeti Választási Irodában és szerte a narancsszínű pártban. Tekintsük ezt népszavazásnak.
S ahogy 1989-ban alapvető változást hozott a politikai képletben a négyigenes népszavazás, úgy most legyen ez az ötigenes népszavazás  nemzetünk sorsát meghatározó. Nem országgyűlési választás. Népszavazás. Tétje: maradjon ez a népség a nyakunkon, vagy vegyék a kalapjukat.
Öt igenről szólna Orbánék szerint ez a népszavazás. legyen úgy. De valójában úgyis egyetlen kérdésről szavazunk.
Maradjon-e a helyén a Párt? Marad-e helyén a kormány? Marad-e helyén az Európai Unió legkülönösebb diktátora?
Az 1989-es népszavazásból egyébként két kérdés még nagyon aktuális.
Kivonuljon-e a Fidesz a munkahelyekről? – azonnal
Elszámoljon-e a NER a vagyonával? – az utolsó fillérig.
Az meg csak az illem kérdése a harmadik akkori kérdés: szabad-e köztársasági elnököt választani a parlamenti választás előtt?
És igaz a régi plakát: AKI OTTHON MARAD, A MÚLTRA SZAVAZ!