Férfi testtel női versenyen

Posted by

Rózsa Mihály
>A 22 éves LIa Thomas férfinak született, az UPenn (az amerikai Penn State Egyetem) férfi csapatában úszott , három évvel ezelőtt pedig nemet váltott. A nők között remek eredményeket ért el, az 1500 méteres úszásban 38 másodpercet vert a másodikra. Az Egyesült Államok Úszószövetsége most speciális szabályokat hozott, és a jövőben háromfős orvosi bizottság dönti el, indulhat-e transznemű úszó a nők között, vagy tisztességtelen előnyt jelent férfiként lezajlott fizikai fejlődése.

Én abszolút el tudom, fogadni, hogy ha egy férfi férfinak született, de lélekben nőnek érzi magát, akkor élhesse az életét nőként vagy fordítva is akár, hogy ha egy nő, nőnek született, de férfinak tartja magát, akkor élhessen férfiként. Engem tényleg nem zavar, hiszen jogaimban semmiben nem sért, ha egy férfi női ruhákban jár, nőként viselkedik, mert attól boldog. Tegye. Legyen ehhez joga és szabadsága.
De a férfi testfelépítése, ha ő közben nőnek is érzi magát, akkor is férfi marad és nem nő. Ha viszont fizikálisan férfi, akkor én nem engedném, hogy nők ellen versenyezhessen a sportban, hiszen az nem lenne tisztességes verseny. Ha férfinak született, akkor versenyen a férfiak ellen álljon ki, az nem zavar, ha női ruhában teszi, de akkor is azok között versenyezzen, nők ellen nem engedném. Pont a sportszerűség okán. Ez kb olyan, mint amikor a South Parkban Erik Cartman kitalálta, hogy ő nyomorék, hogy indulhasson és nyerhessen a paralimpikonok versenyén.