Bejárónő az ingyenes Metropollal

Posted by

 Raskó György

>Ma reggel megtapasztaltam, mekkora hátrányban van az ellenzéki összefogás a tájékoztatás terén. A Fidesz média úgy tűnik fittyet hányva állítólagos keresztényi irányultságának, elképesztő hazugságokkal tömi a választókat s bizony sikerrel. Konkrétan arról van szó, hogy a bejárónőnk Metropol szennylapot lobogtatva kérdezi tőlem: igaz-e, hogy Márki Zay Péter 100%-kal fogja megemelni a villany és a gáz árát? Mondom neki, hogy tiszta hazugság, semmi ehhez hasonló terve nincs, maximum jogosan kritizálja a rezsicsökkentés módját.
Azt tartaná ugyanis igazságosnak, ha rezsicsökkentésben csak a szegényebb rétegek részesülnének, a gazdagok pedig meghatározott fogyasztási szint felett már piaci árat kellene, hogy fizessenek. Ez lenne az igazi szolidaritás, kevesebbe kerülne az államnak a rezsicsökkentés és a felszabaduló forrásokat más hasznos célra lehetne felhasználni. Például az egészségügyi ellátás javítására. S, hogy könnyebben értse, hozom neki a gázszámlát, amelyen fel van tüntetve, hogy az én háztartásom hány százezer forinttal kevesebbet fizetett a rezsicsökkentésnek köszönhetően.
A hölgy ránéz a számlára és megdöbben, magának ekkora a rezsije? Mondom igen és egyáltalán nem zavarna, ha a valós összeget fizetném, mert ki tudom fizetni gond nélkül, míg másoknak a csökkentett összeg is nagy teher.
Igen Raskó úr, igaza van, értem én is, de a barátnőim mind azt mondják, hogy ők Orbánra szavaznak, mert emeli a nyugdíjat, ad 13. havit is, meg most olcsóbban tudunk vásárolni tejet, cukrot, lisztet, olajat. Ő törődik velünk szegényekkel.
Na ettől kiakadtam, mert ez Orbánék egyik legnagyobb hazugsága, amennyiben a KSH által is közzétett ide vonatkozó adatsorokat vizsgáljuk. A hölgy és barátnői persze nem nézegetnek statisztikákat, hanem csak nézik a Fidesztévét, hallgatják a közszolgálati rádiónak csúfolt Kossuthot, meg a metrókijáróban, CBA-kban elveszik az ingyenes Metropol szennylapot. Magyar Nemzetet, Hírlapot nem vesznek, de nincs is rá szükségük, mert információs igényük az említett médiák révén ki van elégítve…
Szinte reménytelen küzdelem: A Fidesz és Orbán eszméletlen hatékonyan csinálja a hamis propagandát, arra építve, hogy a sok hazugság állandó ismétlése egy idő után igazsággá válik az alulinformált emberekben. Nekik pont ez kell. A bejáró nénink igazán aranyos, jó és dolgos ember, egészen jól látja az Orbán rezsim hibáit, tisztességtelen játékait. Amit tőlem hall, elmondja barátnőinek, akik ahogy mondja, szintén értik miről van szó.
Aztán leülnek a tévé elé, vagy hallgatják a Kossuthot, ránéznek a Metropol harsány címlapjára és máris Orbánt látják jobbnak… A falra hányt borsó esete. Félek, hogy MZP és az egész ellenzék nem tudja leküzdeni ezt a borzasztó hátrányt, mert a “hazugság mindent legyőz”.