Marie Le Pent Magyarországról pénzelik

Posted by

Batka Zoltán

A francia RTL híre:

>Marine Le Pen francia szélsőjobboldali politikus és elnökjelölt nagy bajban volt, mert egy bank sem akarta finanszírozni a kampányát. Végül egy bank a segítségére sietett, a francia RTL értesülései szerint Magyarországról. Le Pen Nemzeti Tömörülés pártjának valahonnan lett 10,6 millió eurója, vagyis 3,7 milliárd forintnak megfelelő pénze a kampányolásra. A párt azt elismerte, hogy banki kölcsönből van a pénz, de nem árulták el, hogy melyik bank volt a hitelező. Azt sem árulták el az RTL kérdésére, hogy tényleg Magyarországról jött-e a pénzügyi mentőöv, és Orbán Viktor segített-e a hitelhez jutniuk. Egy névtelenséget kérő forrásra hivatkozva a francia tévé weboldala azt írja, hogy volt egy közvetítő, aki segített a hitel intézésében, de ő nem politikus.
>Vannak összefüggések, amelyek tényleg szívfájdítóan egyértelműnek tűnnek. És borzasztóan fárasztó, álszakmaiaskodó eufémizmusnak tűnik minden óvatos megfogalmazás. Szóval Orbánunk megy, Spanyolországban jót tárgyal a korábban orosz pénzből kitartott Marie Le Pennel, ezután a szélsőjobberek nyilatkozatból hopp, kitornázódik az oroszok felelősségét firtató félmondat, Orbán ezután rapportra Moszkvába, majd pár nappal később 3,2 milliárdot kap Marie Le Pen “egy magyar banktól”.
Mindez úgy, hogy közben Putyin Ukrajna lerohanására készül és úgy kellenek neki az ilyen hátországbeli diverzánsok mint a falat kenyér. De a magyar miniszterelnök valahogy mindig pont ugyanott sürgölődik, ahol Putyin érdekei megkívánják és ami ugyanakkor baromira nem Magyarország érdeke. Ahogy se szeri se száma az oroszoknak egyoldalúan előnyös itteni üzlet, míg nem látszik, hogy az évenkénti orosz vizitek bármit hoztak volna a konyhára.
Orbán önti a pénzt Észak Macedóniába, hogy az általa kimenekített Putyin-báb visszatérhessen. Kavarja a szart Boszniában, ahol a Putyin-báb Dodikot támogatja, dacára, hogy Magyarországnak kulcsfontosságú érdeke, hogy Észak Balkánon béke legyen.
Közben az EU-ban lényegében pont olyan szélsőjobbos egységfrontot próbál összehozni, ami Putyin szorgalmaz már egy évtizede, Budapest közepén terpeszkedik az orosz hírszerzés fő térségi bástyája, orosz ügynökök Magyarországról indultak a csehországi terrorakció végrehajtására. Még lehetne sorolni. Gyakorlatilag Orbán alatt a magyar vezetés az Orosz Föderáció de facto ügynökeként működik.

Címkép: Marie Le Pen Orbánnal