Ha a miniszterelnök jogforrás…

Posted by
Lendvai Ildikó
>Ilyen még nem volt.
Eddig. Most majd lesz.
A Fővárosi Ítélőtábla bírája jogforrásként használta a miniszterelnök egy nyilatkozatát.
Szóbeli indoklásában erre hivatkozva változtatta meg az elsőfokú ítéletet, amely eredetileg elmarasztalta a Magyar Nemzetet. A lap egyik írásában t.i. lepedofilozta a Meseország mindenkié c. kötetet és annak kiadóját, noha természetesen sem a könyvben, sem az azt mejelentető, melegjogokat védő egyesület munkájában nyoma sincs ilyesminek.
A másodfokon eljáró bíró szerint ez rendben van. Mint a Helsinki Bizottság közreadta, a bíró indoklása szerint ,a miniszterelnök is lát kapcsolatot a homoszexualitás és a pedofília között’, a cikk pedig emellett próbált érvelni.
Aggódom. A miniszterelnök ugyan nem szavai, de tettei szerint kétségkìvül lát kapcsolatot a hatalomgyakorlás és a lopás között. Ha mostantól a kormányfő két lábon járó jogforrasnak tekinthető, akkor a jövőben minden kis- vagy nagyhatalmú tolvajnak a bíróság szerint szabad a vásár.
Hogy eddig is? Jó, de eddig hivatalosan nem mondta ki a bíróság.
Szabadságot a jogtalanul fogva tartott fővégrehajtónak!
Március 15-én van az ilyesminek hagyománya. Remélem, a Bèkemenet egy elszántabb csoportja kiszabadítja Schadl urat a fogságból.
Ahhoz nem ragaszkodnék, hogy 1848-hoz hasonlóan vállukon hurcolják végig a városon.

Csak, ha nagyon akarják.

Szele Tamás megjegyzése
>Egyszóval kimondható, hogy Orbán Viktor megszólalására hivatkozva ítéletet hozni épp úgy jogtalan, mintha Hétszűnyi Kaponyányi Monyókra hivatkoznának: az ítélet jogtalan, míg ezzel indokolják.