Érted jöttünk, elvtárs, nem ellened

Posted by
Hargitai Miklós
>A Kásler-féle “szaktárca” elkezdte összeírni a pedagógus-sztrájk szervezőit.
Hatalmas lépés ez az orosz-belorusz önkényuralmi modell felé: ott nem csak összeírják a sztrájkolókat, de ki is rúgják, meg is verik, be is zárják. Orbán Viktor általában három-négy éves lemaradással követi a keleti példaképeit (lásd egyházi törvény, civil törvény, egyetem-elüldözés, homofób törvény stb.) – ezt csak azért érdemes hangsúlyozni, hogy a Fidesz-szavazók számára se legyen majd meglepetés, amikor mondjuk az ő kollégájukat viszik el összeverve.
Lehet, hogy egy képregény
Marabu rajza

Másrészt meg, ha már úgyis irkálnak, írjanak hozzá engem is. Egy csomó pedagógus ismerősömet biztattam, hogy sztrájkoljanak, sőt, ki is írtam a Facebookra. Ezt már nyugodtan hívhatjuk szervezésnek.

A legszebb mindig az, amikor a saját alaptörvényükkel csinálják ugyanazt, mint a gólya a háztetővel. “A munkavállalóknak, a munkaadóknak, valamint szervezeteiknek joguk van ahhoz, hogy egymással tárgyalást folytassanak, annak alapján kollektív szerződést kössenek, érdekeik védelmében együttesen fellépjenek, amely magában foglalja a munkavállalók munkabeszüntetéshez való jogát.”
Hogy is volt az, amikor Szijjártó Péter azt hazudta, hogy Orbán a legdemokratikusabb vezető Európában?
Címkép: Népszava/Erdős Dénes