A ciklus nagy részében fosztogatnak, a kampányban osztogatnak

Posted by
Tanács István
>Riportom a Jelenben:
“Meglepett az a zsigeri elutasítás, amely a találomra megszólítottak körében Márki-Zay Péter személyét övezte. Nyilvánvaló, hogy a mondatai kiforgatásával sikerült a lejáratása azok körében, akik a kormánypárti médiából tájékozódnak.
Nem lehet más a politika, mondja erről ismerősöm. Hiába nyilatkozta a hódmezővásárhelyi polgármester, hogy ő támadhatatlan. Ha nem találnak nála korrupciós ügyeket, ha kikezdhetetlen a magánélete, akkor kiforgatják azt, amit mond. Nem mondhatja büntetlenül, amit gondol, hogy legyünk takarékosabbak, hogy versenyben erősebbek lennénk, mint állami osztogatással. Itt a demokrácia olyan, hogy a ciklus nagy részében fosztogatnak, és csak a kampányban osztogatnak – négyévenként legalább ennek lehessen örülni. Márki-Zay amerikaias, emelt fővel való, határozott kiállása, gyors beszéde ott a győzteseket asszociálja – a mi kultúránkban inkább az olyan embert, aki nem figyel másokra. „Lenézi őket” – ezt az érzést egyelőre sikerrel sulykolja a NER-média.”

Jelen.Média
Akit érdekel, miért erősebb a falvakban és a kisvárosokban a Fidesz, mint az ellenzék, menjen el, és kérdezze meg a vidékieket! – szokták mondani. Elmentünk és megkérdeztük.