Szegény, szegény miniszterelnökünk

Posted by
A HVG beletekintett vezető politikusain vagyonnyilatkozataiba. Megállapította: “Ha léteznek dolgok, amiben Magyarországon mindenki kételkedik, akkor az éves politikusi vagyonnyilatkozatok biztos ezek közé tartoznak. Szeretnénk persze hinni, hogy mindaz, amit az általunk megválasztottak leírnak, fedi a valóságot, ám valahogy mindig az derül ki, hogy itt-ott lemarad némi pénz, föld, óra stb. De talán most: 2022 választási év, az ésszerűség azt mondaná, hogy ilyenkor különösen kínos hazugsággal lebukni. Ismét belevetettük tehát magunkat a nyilatkozatokba, utána azonban belevágunk az ellenőrzésbe is”
Lázár János szántóföldjei tovább nőttek, pénztárcája pedig nem bánta az egyetemi modellváltást sem. Varga Judit nem árulta el, mennyivel tartoznak még a banknak.
Visszafizette Orbán Viktor és Lévai Anikó a tavaly még 882.110 ezer forintos hitelt, amely eredetileg 20 millió forint volt. A miniszterelnök a vagyonnyilatkozatában feltüntette a XII. kerületi lakást (amely fele részben az övé) és a felcsúti házat, amely teljes egészében az ő tulajdona. Ezt a két tételt leszámítva az összes sor üres az éjfélkor nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatban, sehol egy megtakarítás, értékpapír, nagyobb értékű műtárgy, csak úgy, mint 2020-ban. Miniszterelnöki és képviselői fizetését fölveszi, a pártelnökit nem.