Több ezer szavazatszámlálóra van szükség vidéken

Posted by

aHang
>A ’22-es választások egyik legfontosabb állampolgári tevékenysége, aktusa a szavazatszámlálás lesz. Előzetes számítások alapján minimum 20 ezer számlálóra lesz szükség. A szavazóköri visszaélések megakadályozása s így a választások tisztaságának garantálása szempontjából a legnagyobb munka a szavazatszámlálókra vár. Az aHang a 20k22 kezdeményezéssel együttműködve országszerte mozgósít embereket, akik vállalják ezt az elképesztően fontos feladatot.  A helyzet az, hogy Budapesten már nagyon jól áll a szervezés, rengeteg a jelentkező, vidéken azonban még több ezer emberre van szükség! Az aHang ezért minden vidéken élő tagját, követőjét, feliratkozóját arra kéri, ha módjában áll, még most jelentkezzen szavazatszámlálónak a 20k22-höz, mivel a jelentkezési határidő nemsokára lejár.

Jelentkezem, szavazatszámláló leszek!

Természetesen nemcsak vidékről, hanem Budapestről és Pest megyéből is várják a további jelentkezőket, itt azonban a lehető legtöbb olyan önkéntesre számítunk, aki akár utazni is hajlandó egy másik megyébe, hogy besegítsen az ottani számlálóknak. Az ezzel kapcsolatos szándékot a 20k jelentkezési lapján lehet jelezni. (Ha esetleg korább már töltöttél ki aHangos kérdőívet ezzel kapcsolatban, akkor is fontos, hogy a 20k-hoz is regisztrálj, ők fogják hivatalosan szervezni a számlálókat.)

Segítek vidéken!

A 2018-as választások alatt és után több videó, cikk, majd később kutatás látott napvilágot, amely egyértelműen megmutatta, a folyamat mely pontján és hogyan tudják manipulálni a szavazóköri eredményeket. [1] Egyszerűen nem hagyhatjuk, hogy ez ismét ilyen méretekben megtörténjen, ezért kell ott lennünk minden egyes szavazókörben számlálóként!