Hétköznapi fasizmus

Posted by
Somogyi Zoltán
>Tegnap, az állami tévé reggeli hírműsorában az alábbi tudósítást csíptem el: egy csendes magyar faluban este, a helyszínről beszámolt a riporter hölgy, hogy rettegnek a helyiek, mert párosával járnak a településen a migránsok. Ekkor a kamera elfordult egy parkoló irányába, ahol viszonylag távol, két jól öltözött fiatal ment át éppen a téren.
Ráközelített a kamera a két emberre, a szöveg pedig a következő volt hozzá: “Párosával járnak a boltba…a helyiek nem szeretik, mert többnyire lopnak…többségében sötét bőrűek”(amúgy, a két, a parkolón éppen valószínűleg hazamenő fiatal nem volt az…) Tudósítás vége, helyieket meg sem kérdezték, konkrét ügy nem volt semmi.
Tóth Béla hozzászólása
Szerintem túl enyhe, inkább a náci ideológia jellemzői érhetők tetten: lopás, fosztogatás, kizsákmányolás, rasszizmus, álszent családpolitika, birodalom-építési vágy stb., mindezt központi irányítású, aZemberek pénzéből fizetett goebbelsi (rogán-habonyi) propaganda segítségével a rendszer iránti bizalom megőrzésére. Hitelekből finanszírozni az államot, hozzá pénzt nyomtatni, kamatokat 0,01%-os szinten tartani. Mára persze jobb a helyzet, lett is bőséges hiány a Magyar Nemzeti Bank költségvetésében. Az aranyrudak talán még megvannak valahol. OV biztos tudja, h hol?