Akkor most előre megyünk vagy hátra?

Posted by

Dúró Dóra tette közzé, hogy a magyar szélsőjobb február 6-án megemlékezik
Horthy Miklós halálának 65. évfordulójáról. A felvonuláson 13 szervezet vesz részt. Dúró szerint közterületi Horthy-lovasszobor állítását is kezdeményeznek. A következő szervezetek jelennek meg a február 6-án, vasárnap 16 órakor a budapesti Szent Gellért téren:
Mi Hazánk Mozgalom, a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége, a MIÉP, az FKgP, a Mi Hazánk Motorosai, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a Mi Hazánk Ifjai, a Magyarok Világszövetsége és még három (nem részletezett) szervezet…

A Horthy-megemlékezés plakátja

Február 6-án, vasárnap 16 órakor kezdődik nagyszabású, rendezvényük a budapesti Szent Gellért téren, röviden felszólal:
– Csuka Tamás ny. ref. tábori püspök és dandártábornok
– meglepetés: egy katolikus lelkipásztor
– Csicsai László, az első közterületi Horthy-szobornak otthont adó Kereki polgármestere
– Zetényi Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság t. elnöke
– dr. Apáti István, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője
– László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője
– Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke
– a Mi Hazánk Mozgalom elnöke

Megtekinthető lesz az újbudai Szent Gellért térre kezdeményezett Horthy-mellszobor gipszmintája és a Szent Korona másolata. Közreműködik Vári Kovács Péter és a “nemzeti rock zászlósai”, valamint a lovas hagyományőrzők, a Bakonyi Poroszkálók Csepin Péter vezetésével.
17 óra körül fáklyás vonulás indul a Parlamenthez egy nagy-magyarországos teherautó felvezetésével és katonadalokkal, nemzeti színű bengáli tűzzel a felvonulóknak lezárt Szabadság hídon.  A felvonulás a Kossuth térnél ér véget (ott is lesz színpad a Nemzeti Vértanúk emlékműve mögött), ahogy Horthy Miklós is a Gellért Szállóból ment a Parlamentbe kormányzóvá választásának napján.