“a TETTEK BESZÉLNEK…”

Posted by
Radnai György>
“NE FIGYELJENEK ODA ARRA, AMIT MONDOK …”
szivárogtatta ki a WikiLeaks a 2008. áprilisi (confidential) táviratot, ami szerint Orbán Viktor ezt mondta diplomatáknak, ezt később az érintett sem cáfolta, viszont megerősítette: nem túl bonyolult, a TETTEK BESZÉLNEK.
Akkor nézzük miket mondott tegnap reggel, amire NEM kell figyelnünk:
1. „De akik a részérdekeket szolgálják, vagyis egy-egy párt nevében beszélnek és dolgoznak, azoknak tudniuk kell, hogy a munkájukkal az egészet szolgálják. Tehát nem szabad úgy hatalomra kerülni, nem szabad úgy akarni a hatalmat – most a baloldal esetében szerintem erről van szó –, hogy közben az egész, mármint a nemzet, az ország, a népesség érdekei ellen teszünk. Amikor úgy támadjuk az oltási intézkedéseket, a vírus elleni védekezéseket, hogy valójában ezzel lebeszéljük az embereket arról, hogy közreműködjenek, hogy ők is akarják, hogy ők is részei legyenek a védekezésnek, akkor úgy akar hatalomra kerülni a baloldal, olyan számítások alapján, amik összességében rosszak az országnak.”
Ezzel szemben tetteinek a következményeként: Magyarország az elsők között van a világon a pandémia okozta a lakosság-arányos halálozási rátában, 41 000 magyar állampolgár halt meg; nem ingyenes a tesztelés (kivéve pl. a labdarúgóknál); a Fidesz szövetségese, a Mi Hazánk Mozgalmon kívül egyik ellenzéki párt sem támadja az oltást, nem beszélik le az embereket; a kínai vakcináról kiderült: idős embereknél nem hatékony, a magyar kormány mégis…; naponta derülnek ki a lélegeztető gépekkel, egyéb beszerzésekkel kapcsolatosan a „csókosok” anyagi érdekeltségeinek a visszásságai, lopásai; a nemzeti egészségügyi ellátórendszer közben nem tudja zavartalanul betölteni funkcióját; mintha a kormány nem lenne ura a helyzetnek.
2. „Azt is tudjuk, hogy a baloldal időről időre rendszeresen támadja a vakcinákat, még most is, amikor már közülük legtöbben fölvették a harmadikat is és főleg, elsősorban a keleti vakcinákat, miközben mindenki tudja pontosan, hogy ez üzleti kérdés volt az Európai Unió számára. És addig, amíg nem tudhatjuk meg, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen miről SMS-ezgetett, és milyen tartalmú SMS-eket, üzeneteket váltott a Pfizer cég vezérigazgatójával, addig egyáltalán ez a kérdés, nem is értjük, hogy hogy merülhet fel.”
Ezzel szemben itthon nem az „SMS-ezgetésről” nem tudunk semmit, hanem a pandémiával összefüggő megbetegedési, halálozási adatok részleteiről; a vakcina-vásárlások szerződési hátteréről; a lebonyolító közvetítők hihetetlen nyerészkedéséről; a tesztek, a lélegeztetőgépek sorsáról; a magyar egészségügy valódi helyzetéről nincs információnk.
3. „Tehát a gyógyszergyárak nagyon fontosak az életünk szempontjából, hiszen ott gyártják a gyógyszereket meg a vakcinákat, de nem szolgáltathatjuk ki sohasem magunkat egy vagy kettő vagy három ilyen, egy klubba tömörülő gyógyszergyárnak.”
Érthető: ha a gaz imperialisták az EU-ban hajhásszák a profitot, akkor nem szabad csak rájuk támaszkodni, akkor be kell szerezni Kínából, Oroszországból is vakcinát, igaz: azokat még nem engedélyezték nemzetközi szakértők, speciális magyar szabályokat kellett hozni, hogy Szijjártó Péter (gyógyszerész???) engedélyezhesse; aztán a nem javasolt (idős) korosztálynak be kell adatni: ez az igazi kiszolgáltatottság!
4. „Az egyik az infláció, ami egy ilyen makrogazdasági, a valóságtól kicsit távolabbi megközelítés; ez is fontos. Meg van az élet, és annak az életszagú megközelítése … De vannak rendkívüli helyzetek, és rendkívüli helyzetekben a kormány nem mondhatja azt, hogy majd a gazdasági szereplők fogják megoldani a rendkívüli helyzetet, ugyanis ők nem tudják. Ha meg tudták volna oldani, akkor nem jött volna létre rendkívüli helyzet.”
Tehát: „rendkívüli helyzet van”! Amit persze eddig is tudtunk, mert törvényt hozatott róla, amit a csókosai, a „133 bátor ember” azonnal megszavazott. Tehát akkor mégsem szárnyal az a gazdaság, Adódik a kérdés: miért csak rendkívüli helyzetekben kell „az életszagú közelítés”?
5. „Szerintem a magyar közvélemény elég régóta ismeri a mi politikánkat, és pontosan tudja, hogy bennünket nem lehet sehova sem odarendelni. Magyarország egy szuverén ország, és a kormánya is szuverén, és a vezetői is szuverén módon viselkednek. Másodsorban mi mindig a nemzeti érdekeket tartjuk szem előtt – a külkapcsolatokban is.”
A magyar nemzeti érdek: ne legyen háború! Magyar nemzeti érdek: bárhol és bármikor érje támadás egy demokratikus jogállamot, ki kell fejeznünk a szolidaritásunkat. Magyar nemzeti érdek: szövetségesi feladatainkat teljesítsük. Magyar nemzeti érdek: cselekedeteink miatt ne büntessenek, ne ültessenek szégyenpadra. Putyin most az orosz nemzeti érdekekre hivatkozva új, (hideg)háborús programot hirdetett, ennek megfelelően cselekszik is, ennek (informális, miniszterelnöki látogatással való) támogatása nem magyar nemzeti érdek!
Választások lesznek Magyarországon. Nem egyenlő feltételekkel zajlanak az előkészületek, a pálya egyértelműen lejt a Fidesz felé, a kormány (vissza)él lehetőségeivel, közpénzből finanszírozott kampányt folytat; nem ad hiteles információt az ország valós helyzetéről; nem biztosít egyenlő feltételeket a közmédiában az ellenzéknek; negatív, lejárató kampányt folytat.
Mi lesz ebből?
Hova vezet ez az út?
Április harmadikán majd megtudjuk.
Vagy csak később…