Szijjártó figyelmébe

Posted by
Szent-Iványi István
>A Szejm, a lengyel parlament alsóháza egy összpárti határozatban egységesen kiállt Ukrajna függetlensége és területi integritása mellett. A képviselők leszögezik: Oroszország magatartása Ukrajnával szemben fegyveres konfliktusnak és Európa destabilizálásának komoly kockázatát rejti magában.
A határozat felhívja a NATO- és EU-tagállamok kormányait, hogy nyújtsanak sokoldalú támogatást “a háború veszélyével szembesülő” Ukrajnának.
Mindez szöges ellentétben áll a magyar kormány eddigi megnyilvánulásaival, különösen Szijjártó Péter erkölcsi nihilizmusról árulkodó, a Magyar Nemzetben közölt interjújának tartalmával, valamint Orbán Viktor tervezett moszkvai baráti találkozójával . A kormány szívesen hivatkozik a lengyel vezetésre. Most világossá vált, hogy ebben a jelen pillanatban legfontosabb kérdésben, ami hazánk és Európa egészének biztonságát közvetlenül érinti, a magyar álláspont gyökeresen különbözik a lengyel és tegyük hozzá, majdnem mindegyik EU és NATO tagállam álláspontjától. Mi a cél? Meg akarják döbbenteni a szövetségeseinket elvtelenségük és erkölcstelenségük kirívó mértékével? Ezt könnyen elérhetik.