Kompország

Posted by
Kaltenbach Jenő
>45 èvig voltunk szovjet-orosz vazallus ország. Aztán az orosz medve egèszsège megromlott így lènyegèben ölünkbe hullott a szabadság.
Eldönthettük, hogy mit is kezdjünk vele. Az helyes megállapítás volt, hogy más választásunk nem lèvèn megnèpszavaztuk a nyugathoz, EU-hoz, NATO- hoz csatlakozást. Az a gyanúm nem azèrt mert pontosan tisztában voltunk azzal, hogy ezzel a demokrácia ès a jogállam mellett is elköteleztük magunkat, hanem azèrt mert az addig csak kívülről csodált, csillogó villogó “Nyugat Áruház” bejárati ajtaja nyílt ki elöttünk.
Azóta kiderült, hogy nem mindenki mehet be, illetve nem mindenkinek èrdemes bemenni, csak aki vásárolni is tud. Az meg hogy ki kap “vásárlási utalványt” az idehaza dőlt el.
Kevesen kaptak, sokan nem.
Hogy ezèrt a csalódásèrt ki a felelős azt meg azok mondták el a csalódottaknak akik eldöntöttèk idehaza, hogy kik kapják a vásárláshoz szüksèges “zsetonokat”. De hogy a csalódottak ne őket hibáztassák a felelőssèget, jól működő èvszázados rutin szerint áttólták a nyugatiakra.
Most megint itt csücsülünk a “magyar kompban”, a kèt part között ès a kormányos csak arra ügyel, hogy mindig a kezèben tartsa a kormányt, bármerre sodródjon a komp, a lènyeg, hogy neki jó legyen.

Az utasok nagy rèsze meg az egèszből alig èrt valamit

Címkép: A mágnes, a Mariahilfer Strasse Bécsben