Csatorna helyett sportosztály, vagy mi a szösz?

Posted by

Kereszty András
>Meglepte Polyák Gábort, hogy élénk vita van arról a kijelentéséről, hogy meggyőződése szerint “nincs szüksége sportcsatornára egy közszolgálati médiának.” Valószínűleg ez a mondata önmagát is meglepte, mert most – a vitát tapasztalva – kijelentette: nem szeretné, hogy “én vagy egy politikus mondja meg, hogy milyen csatornákra van szüksége a közszolgálati médiának.” Ezzel már helyben is lennénk.
De  azért jó lenne, ha egy kicsit rendet rakna tudós fejében. (Az látszik, hogy nem a gyakorlat embere). Ilyeneket mond: az m4, egyszercsak létrejött. Aztán meg “a
z olimpia meg a nagy világesemények… amúgy is a köztévén voltak”, aztán meg a “nagy sportesemények beszerzésének rendszere a közmédiának kedvez”, aztán meg “a magyar focibajnokságra az MTVA 2016 és 2021 között 19 milliárdért szerződött, ez feltehetően burkolt sportfinanszírozás”, aztán meg “a német meg az angol közmédiának nincs sportcsatornája (az olasznak van)”.
Szóval csak a CSATORNÁVAL van baj?  Maradjon a sport. A közmédia közvetítse a magyar focit (csak olcsóbban), a nagy világversenyeket, mert ezek beszerzésének rendszere neki kedvez. Aha. És hol közvetítse? Az M1-en, az M2-n vagy a Dunán? Nem CSATORNA lesz a neve, hanem “SPORTOSZTÁLY”? Akkor már megvan a dolog reformálva?
Engem meg mindenki vígasztalt, hogy Polyák docens remek ember, jószándékú és becsületes. Nekem meg eszembe jut egy régi vicc poénja: “Gondolkodj, Szása, gondolkodj!”

Címkép: Most éppen Liu Shaolin Sándor készül olimpiára