A győri polgármester kakas- (cock-)perre ment

Posted by

A győri polgármester szerint egy angol nyelvű cikkcímmel akartuk megbántani. The mayor of Győr shows his cock to everybody, vagyis a győri polgármester mindenkinek megmutatta a kakasát – írtuk még tavaly szeptemberben, amikor Balázsék a Rádió 1-gyel Győrbe települtek ki, és a város fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András a karján ülő Pihe kakast is bevitte az üvegstúdióba.
Az eseményen készült fotókat – amik a mai napig megtekinthetőek a műsor oldalán – a cikkben is közzétettük. Dézsi szerint azonban mi nem a kakasról írtunk, hanem valami teljesen másról, emiatt pedig feljelentést tett a győri bíróságon. Onnan elfogultság miatt Tatabányára helyezték át az ügyet, onnan pedig most a szombathelyi bírósághoz került. (A nyomozás jelenleg is folyamatban van, annak alakulásáról be fogunk számolni.)
Radnóti Ákos (Fidesz-KDNP) győri alpolgármester korábban azért tett feljelentést, mert egy kommentelő azt írta vele kapcsolatban, hogy „Hagyjad, ez egy fasz!”. Első fokon pert nyert a politikus, majd másodfokon folytatódott az eljárás. Itt a törvényszék bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottat.