Aki 95 éves, az ne telefonálgasson össze-vissza

Posted by
Földes István
>Mamámnak feltöltős, avagy kártyás mobiltelefonja van. Évente adategyeztetés van, amit már tavaly is én csináltam számára. Idén viszont nem sikerült. 95 éves és régi személyi igazolványa van, amiben benne van a lakcíme is. Az idén viszont nem sikerült az online adategyeztetés, mivel lakcímkártya száma nélkül nem volt hajlandó szóba állni a rendszer velem.
Ma ezért fogtam a személyi igazolványt és a telefont és elbaktattam a telefontársaság ügyfélszolgálatához. Az ügyintéző sóhajtott, és mentegetőzött, hogy nem ő találta ezt ki, és nem is a telefontársaság, hanem fentről jött rendelet, miszerint lakcímkártya nélkül sem mobiltelefon- sem otthoni szolgáltatás szerződést nem lehet csinálni.
Ezzel a régi személyzeti igazolvánnyal rendelkező időseket minden értesítés nélkül egész egyszerűen kihúzták, csúnya szóval elpaterolták.
Még azt sem közölték velük, hogy menjenek el (a járvány közepén) a kormányablakhoz lakcímkártyát csináltatni, mert a régi személyi ezek szerint már nem érvényes. Eközben szavakkal állandóan udvarolnak az időseknek, alamizsnát osztogatnak tisztességes nyugdíjemelés helyett, egyszóval hülyéknek nézik őket, miközben kiszúrnak velük. Sok idős ember sajnos el is hiszi a sok vaskos, álszent hazugságot.
A problémát egyébként a gordiuszi csomó átvágásához hasonlóan sikerült megoldani, azaz a telefont átírták az én nevemre.