Március 15-én az Egység tartson sajtóértekezleteket a világsajtó részvételével

Posted by

Korkovay Zsolt
>Kizárt dolog, hogy én az uralkodó “népszavazási kérdéseire” válaszoljak a szavazófülkében, akár érvénytelen kitöltéssel tiltakozva. Mivel egy szabad országban neki mint “miniszterelnöknek” semmiféle felhatalmazása nincs arra, hogy a sajtó megkerülésével – többé-kevésbé a sajtószabadság minden polgárt megillető egyenlő alapjogainak megszüntetésével – belegázoljon a közügyek szabad vitájába, valamiféle “miniszterelnöki szólásszabadságot” vindikálva magának.
Az Egység erre a (francia, finn) demokráciában elképzelhetetlen, még saját házi alkotmányát is megsértő propagandára csak egyféle választ adhat: a változás kormányzatának meg lesz tiltva közpénzek ilyen, törvénytisztelő ellenzékének gyúlöletére és gyalázására szentelt felhasználását.
Az Egység helyesen tenné, ha nem százezres tüntetéssel ijesztgetné a tusványosi százezreket Budapesten, hanem száz és ezer faluban szervezne sajtótájékoztatót a magyar sajtószabadság ünnepén a mérvadó lapok és hírügynökségek, rádiós és tévé csatornák meghívásával.
A Wall Street Journaltól a Le Figarón át a Frankfurter Allgemeine Zeutungig, az Associated Presstől a Reutersig, az NBC-től a CNN-en át a BBC-ig. És talán érthető nosztalgiával a Szabad Európa Rádió jelenlétében.
Mindenekelőtt azokban a falvakban, ahol akadályozták és meg is akadályozták a NYOMTASS TE IS! terjesztését.