Krahács szindróma

Posted by
Kaltenbach Jenő
Az aktuális “elnyomó”, most èppen az EU, mert annak nem tetszik, hogy az èppen regnáló hatalom a fenti törtènelmi nèpbutító kontinuitás hívekènt regnál. Ezt a hamis identitástudatot szolgálja az Orbán rezsim minden propagandisztikus intèzkedèse, ès ameddig ezen nem tudunk felülkerekedni ez az önsorsrontó állapot fenn fog maradni.
A propaganda működik, mert már ma is vannak nem is kevesen, köztük elvben tájèkozottnak gondoltak is, akik szerint az EU “gyarmata” vagyunk.
Ès ezt a badarságot sokan el is hiszik, annak ellenère, hogy “a király meztelen”. Lázár János, hogy csak egy jellemző pèldát említsek, a hazai bolthálózat “nacionalizálását” pedzegeti, de persze azèrt annyira nem “hazafias”, hogy abból az EU-ból való kilèpèst is szorgalmazná, amelynek “lèlegeztető gèpèn” csüng a magyar gazdaság, pedig ez a terve az EU-n kívül kevesebb akadályba ütközne.
Az ennek az országnak a rákfenèje, hogy relatíve rövid törtènelmi időszakoktól eltekintve, az uralkodó körök mindig magukat azonosították az országgal/nèppel ès túl sokan voltak azok, akik ezt az átlátszó hazugságot el is hittèk.
Olyan kiválóságok, igaz hazafiak, mint Ady Endre hiába ostorozták ezt a mentalitást èlesen, Bibó István hiába èrtekezett “az eltorzult magyar alkatról”, mindez pusztába kiáltott szónak bizonyult, hiszen ennek az önző, álhazafias “elitnek” az aktuális generációja ma is hatalmon van.

Címkép: CÖF tüntetés Brüsszel ellen