Lélekgyilkos, gyermekellenes kommandókat küldenek a tanárokra és a gyerekekre

Posted by

Vásárhelyi Mária

>Ok, valóban helytelen, hogy az egyik budapesti gimnáziumban 10 vagy 20 perccel korábban nyitották ki a feladatokat tartalmazó borítékokat a felvételi vizsgán. De erre tényleg az az adekvát válasz, hogy leállítják a felvételit és hazaküldik a gyerekeket???
Azokat a gyerekeket, akik két éve ebben a szörnyű covidos világban járnak vagy nem járnak iskolába, akik több mint egy éven keresztül, teljes szociális elszigeteltségben, a képernyő előtt görnyedve végezték tanulmányaikat. Akik két éve abban élnek, hogy fogalmuk sincs, hogy mi lesz a következő napon, kell-e iskolába menniük, hogy fognak levizsgázni, felvételizni, mi lesz a jövő? Akik két éve szétszorongják magukat és 10, 12 vagy 14 évesen bele vannak kényszerítve ebbe a kurva felvételibe, az ezzel járó stresszbe és nap mint nap azt hallják otthon és az iskolában, hogy ezen az egyetlen napon dől el a sorsuk?! És akkor hazaküldik őket, mert a tanár 10 vagy 20 perccel előbb bontotta ki a borítékot???
Hát miféle embertelen világ ez? Miért nem döntöttek úgy, hogy akkor annyival korábban kell befejezniük a dolgozatot, amennyivel korábban elkezdték?
Miféle hozzá nem értő, lélekgyilkos, gyermekellenes kommandókat küldenek a tanárokra és a gyerekekre? Miért az a céljuk, hogy ezeket a gyerekeket már 10-14 évesen megfélemlítsék, szembesítsék az erőszakkal és az intoleranciával?
Milyen emberek és milyen rendszer az, amely először belekényszeríti ezeket a gyerekeket ebbe az őrült stresszbe és szorongásba, amit a felvételi jelent, majd jól rajtakapják és megbüntetik őket. Szégyen és gyalázat!!!