Január 21…

Posted by

Kovács Tamás
>Koronavírus volt, van és lesz!! Itt van az ötödik hullám…már tudtuk, hogy jön…..felkészültek?…felkészültünk?…Testben, lélekben vagyis mindenben?… 40 686 ember halt meg eddig Magyarországon a Covid miatt két év alatt!
Vajon hány ember halt meg azért, mert megfagyott, kihűlt, öngyilkos lett az elmúlt időszak történései miatt. Hány ember veszítette el az életét közúti balesetben, mert bűn rosszak a magyar utak, mert rengeteg a rossz állapotú autó, vagy a családi erőszak, vagy éppen rákbetegek, szívbetegek ellátásának akadozása miatt???
Koronavírus: 2022-ig tart mondta a WHO tavaly. Két éven belül legyőzzük ezt a járványt, mondta a WHO főigazgatója!….honnan tudja?…honnan tudja, hogy 2022-ig tart?…csak nem egy előre megírt forgatókönyv szerint dolgozik, mint a filmrendezők??? Felelős magatartást csak felelős kormány várhat el a polgároktól, és leginkább személyes példamutatással. Olyan kormány, aki nem hazudik, nem ferdít, nem játszik a statisztikákkal, nem ijesztget, nem titkosít, de nem is veszi félvállról a dolgokat. Akiben megbíznak az emberek, akiket tisztelnek, akik arra kaptak felhatalmazást, hogy akár ilyen helyzeteket is megoldjanak. Most nem lehet hazudni, mert annak komoly következményei lesznek. Mert egyszer minden kiderül, és akkor majd el kell számolni az emberek felé, mert lehet egy ideig hülyének nézni az embereket, bezárni mindent és mindenkit, de aztán…???
Egyszerűen hihetetlen, ami Magyarországon folyik! Két éve folyamatosan eltitkolják, a Covidhoz köthető részletes adatokat. Az emberek félelmeit arra használják fel, hogy végleg felszámolják a demokrácia maradványait is, és közben ismét milliárdok tűnnek el, képesek egy világjárványt is a törvények módosítására, a saját hasznukra, már a választási kampányra használni.
Nagyobb az állam adóssága, mint 2010-ben volt, 280 forintról 370 forint az euró, átlagosan10%-al nőttek az alapvető élelmiszer árak, 480 forint az üzemanyag, sok ember elvesztette a munkáját, és az ifjúságunk, akik a nemzet jövőjét biztosítják, a távoktatásban és az állandó változtatott oktatási rendben szellemileg, mentálisan és a közösség szellemben is a nagy vesztesek közé tartoznak! Befejezésül soha ne feledjük el a múltban történteket és gondolkozzunk: Amikor 2009-ben a Fidesz ellenzékben volt, világszerte és nálunk is tombolt a H1N1 influenza járvány, akkor Szijjártó Péter kijelentette : „Az emberek a mai napig bizonytalanságban vannak: a nyilvánosság elől elhallgatnak rendkívül fontos információkat a Magyarországon lévő oltóanyag mennyisége és minősége kapcsán, mindenfajta híresztelések és kérdések, kételyek merülnek fel. Ilyen helyzetben ez megengedhetetlen. Nem oltattam be magamat, és figyelembe véve minden körülményt, nem is fogom!”
Változnak az idők, működik a kettős mérce, és így állunk 2022.január 21.-én…….!

 

Címkép: Halász Géza grafikája – COVID a Parlamentben