Pók módra Orbán felelősségéről és a bejelentett perről

Posted by

Kereszty András
>Édes, jó, aranyos, tehetséges, pompás kollégáim! Én itt csak egy nagy öreg pók vagyok, aki összegyüjtögeti a világháló ízletesebbb morzsáit és azt rakosgatja a hálójába. Jó, persze küldenek is nekem olykor-olykor jó falatokat. De nem tudom felemelni a seggemet, mert nincs rá idő, nem tudok mozgósítani három-négy fürge fiatalt. Nem úgy mint ti, a három Péter, az Uj, a Pető meg a Németh.
Nem kellene egy dologgal foglalkozni?
Vas András írta meg a Népszavában, hogy bepereli Orbán Viktort a nagykanizsai Ferincz Jenő, akinek  édesanyja és testvére is elhunyt a koronavírus-járványban.  Édesanyját Sinopharm-mal oltották be, így meglehet, nem kapott valós védelmet a fertőzéssel szemben, amelybe belehalt. Perének alátámasztására idézte Orbán Viktor 2020. szeptember 18-án a Kossuth Rádióban tett nyilatkozatát: „Szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet”.
Én meg csak úgy elképzelem az amerikai éveim alapján, mi történne egy ilyen hír után. Ugye ti is. Két napos már a történet. Hol vannak az interjúk? Hol van a jogi háttér? Hol vannak az oltástól nyilatkozók? Hol áll az ügy? Az nem mentség, hogy az ellenzék ütődött. Szét kellett volna üvöltenie a magyar étert, a levegőt. Minden bokorból ennek kellene szólni. Szóval csak ennyit akartam mondani.
Én meg ülök a hálómban, mivel nem tudok futkosni, várok és piszkálgatom a körmeimet.