Áprilisi vizsga

Posted by

Eddig ugyanis kötelező gyakorlat volt, hogy az ügyészség korrupciós ügyekben kéri a bíróságtól az érintett őrizetbe helyezését; láttuk számtalanszor, hogy a meggyanúsítottat bilincsbe verve hurcolják el, igaz a politikai túloldal szereplőit. Hogy Völner miért jelent kivételt, azt legfeljebb csak találgathatjuk, mindenesetre a még mindig parlamenti képviselőt egyre több támadás éri, egyre több ügyben tűnik érintettnek. Most, az ingyenjegyhez jutó egyetemi tanulók esetében is; „szponzora”, a már előzetesben tartott Schadllal együtt vált központi figurává.

A kérdés tehát az, hogy mi van a háttérben. Ki küzd kivel? Ki használja a nyilvánosságot a másik lebuktatására? Szóba kerülhetnek a szolgálatok, azaz annak dilemmája, hogy melyik az erősebb, melyik akar egyeduralkodóvá, az információk egyetlen birtokosává válni. Ők is csak be vannak kötve valakihez, miáltal újra csak ott vagyunk; felsőbb körökben zajlik a háború. Ha viszont így van, akkor innen már csak egy lépés és eljutunk Orbán Viktorhoz. Mit tud az egészről ő? Illetve képes-e még mindig uralni a saját táborát, vagy az már akkorára nőtt, hogy kicsúszott a kezei közül.

A tábort itt nem mennyiségileg kell érteni, pusztán arról van szó, hogy ma már minden fontos ponton, minden gazdaságilag értékelhető poszton fideszesek ülnek, a teljesen és mindenből kiszorított ellenzék labdába sem tud rúgni. Kizárólag a NER belső és külső körei harcolnak egymással, ahogy az imént említettem: befolyásért, hatalomért, a zsíros falatok bitorlásáért. Pont, mint a Városháza ügyben, ahol botrányt kavartak Karácsony körül, de a dolog, a mostani fejlemények alapján, visszafelé sül el, ráborul a Fideszre. Persze a médiafölény alapján hihetik, hogy képesek mindent el- és letakarni, de itt éppen arról van szó, hogy már egymás érdekeivel mennek szembe.

Áprilisban, nincs mese, muszáj lesz vizsgázni.

Megjelent a Népszava Vélemény rovatában 2022. január 19-én.

Címkép: A személyek azóta változtak, a lényeg maradt. Elvarázsolt Kastély blog