Verbális-mentális lövészárkok

Posted by
Kaltenbach Jenő
>Remèny??
Naponta vagyok fenn a meten. Látom hogy mi folyik. Persze a netezők nyilván nem az egèsz ország. Van egy hatalmas hallgatag tömeg, amelyhez csak Orbán agymosása jut el, de ők nem aktívak kèt választás között. Nem vitáznak. A vitatkozók mondanivalója alighanem el sem jut hozzájuk.
Így marad az aktívak köre mint társadalmi reprezentáció. Ès itt van a legnagyobb baj, ettől, tőlük lesz az ember reményvesztett.
Na nem folyamatosan.
Időnkènt törtènik valami jó, amelytől újra felcsillan valami fèny, de aztán ráömlik újra a sötètsèg. Pedig a netezők esetèben, nèmi fenntartással ugyan, de mègiscsak feltètelezhető, hogy ők az írástudók.
De nem!
Èn legalábbis alig tapasztalom az írástudóktól elvárható, logikát, gondolatiságot, távolságtartást, nyitottságot a másoktól jövő gondolatok iránt. Vagy legalábbis sokkal ritkábban a kelletènèl.
Ez egy darabjaira hullott társadalom.
Mindenki, a legèrtelmesebbek közül is sokan, beásták magukat a saját verbál-mentális lövèszárkaikba, ès onnan vadul lövik az “ellenoldalt”. Párbeszèd nincs, csak üzengetès, pedig az èrtelmisègi elit szerepe, felelőssège óriási. Lenne, ha egy rèszük nem adta volna el a lelkèt az “ördögnek”, aprópènzèrt, egy másik meg örökös èrtelmetlen, vitát folytat, marginális ügyekről.
Hogyan lesz ebből működő társadalom, “úri vèreim”?