Oláh Ibolya – Magyarország

Posted by

Ami most következik, ez egy kívánság dal. Itt az a videó, amit Oláh Ibolya még az augusztus 20-i nemzeti ünnepen énekelhetett. 2005. volt ez az esztendő. Más volt akkor ez az ország. Sok olvasónk kérte, hadd hallgassák meg, most, hogy Ibolya bejelentette, nem énekli többé a dalt:

 

S ha már itt tartunk, 2018-ban Presser Gábor csinált egy dal-könyvet Oláh Ibolyáról. Presser Gábor, a magyar könnyűzene kiemelkedő egyénisége, a Vígszínház zenei vezetője 45 éves színházi múltja során még soha nem írt egyetlen énekesre szabott színpadi estet. Most megtette. Oláh Ibolya különleges, egyszerre kőkemény és végtelenül érzékeny karaktere, hányattatott sorsa és ragyogó tehetsége inspirálta őt a 27 dalból álló est megírására-válogatására. Saját szövegei mellett helyet kaptak a történetben Erdős Virág, Kántor Péter, Parti Nagy Lajos, Sztevanovity Dusán, Varró Dániel, Závada Péter, Borbély Szilárd, Szép Ernő és Fejes Endre versei is.

A kötetben a dalszöveg-versek mellett a kortárs szerzők, illetve a dalok felvételénél közreműködő vendégművészek gondolatai, Ibolyának-Ibolyáról szóló üzenetei is helyet kaptak.

A könyvhöz CD melléklet is tartozik, melyen a színpadi est teljes anyaga szerepel. (A könyv sajnos nem kapható, de a Libri kivánatra megszerzi).