A vírus új változata

Posted by
Rózsa Mihály
>MZP is elkapta a corona vírust. Gyors jobbulást, szövődménymentes gyógyulást neki.
Ez a rohadék új változat, igen rendesen belehúzott. Tömegével kapták el barátaim, ismerőseim, a családom, a munkatársaim is. Szerencsére a legtöbbjüknél nagyon enyhe, maximum kellemetlen tünetekkel jár csak. Van akinél láz és totál levertség, másnál láz, fejfájással, megint másnál láz, köhögéssel, takonykórral, van akinél ízületi fájdalmakkal, van akinél köhögés , takonykór láz nélkül. Vannak persze akiknél rosszabb a helyzet és ezeket combóban kapja el, mint anno én. Van nagyon szerencsés is, aki azért tesztelte csak magát, mert volt a környezetében covidos és a teszt mutatta, hogy pozitív, pedig semmilyen tünete nincs mellé. Ő most rendkívüli ajándék szabinak éli meg a karanténját.
De vannak kevésbé szerencsések, öt közeli ismerősöm került kórházba, egy közülük lélegeztetőgépre, és az elmúlt két hétben két halottam is lett ettől.
Olvastam valahol, hogy ijesztő adatokat mutatnak a tesztelések, mert 56% körül vannak a teszteltek között a fertőzöttek, ami különösen riasztó, hogy mindez nagyon alacsony tesztelési szám mellett jön ki.
Nagyon nem árt az óvatosság. Használjuk ahol szükséges a maszkot, kerüljük a tömegrendezvényeket, vegyük fel az oltásokat hiszti nélkül és amennyire csak lehetséges, vigyázzunk magunkra és egymásra.