Az írott Partizán

Posted by

A Partizán POP című műsornak adott interjút Oláh Ibolya énekesnő, aki a Megasztár első szériájában vált ismertté. Az énekesnő az interjú elején részletesen elmesélte, hogyan került a tiszadobi nevelőintézetbe, elmondta, hogy nem haragszik az igazi édesanyjára, mert nagyon fiatal, 17 vagy 18 éves volt, amikor őt világra hozta, és a körülmények nem engedték meg, hogy gyermekét megtartsa. Az énekesnő szerint a mai világban sem tudna jobb helyzetet teremteni gyermekének egy ilyen fiatal lány, ha nincs mellette senki. Oláh Ibolya hosszan mesélt a tiszadobi nevelőintézetben töltött évekről, ahonnan indulva az ország egyik legkedveltebb énekesévé vált, miután elindult a Megasztár első szériájában. A tehetségkutatóról is részletesen mesélt, többek között arról is, hogy szeretett volna több magyar dalt énekelni.

„Nagyon vágytam volna arra, hogy sok-sok magyar dalt énekeljünk, mégis hétről hétre egyre több angol dalt kellett elénekelnie a csapatnak. Amikor már csak nyolcan voltunk, akkor sem értettük, hogy miért erőltetik ezeket az angol dalokat” – mondta az énekesnő, aki végül a széria második helyezettje lett. Arra a kérdésre, hogy mennyire kezelték jól a műsorral járó feszültséget, a versenyzőkre és személy szerint az énekesnőre nehezedő érzelmi nyomást, Oláh Ibolya azt válaszolta, hogy „semennyire”. „Az, hogy én hogyan éltem meg, meg nemcsak én, hanem a társaim is, az el volt engedve” – mondta az énekesnő. „Mindig azok estek ki, akik lelkileg már nem bírták. Amikor rájöttem erre, akkor igyekeztem még erősebb lenni, mint ők” – mondta Oláh Ibolya. Megreccsentünk, persze, de ezt nem mondhattuk kifelé.

Oláh Ibolya azt is elmesélte, hogy a Megasztár döntőjében nem látta azokat, akik azért érkeztek, hogy neki szurkoljanak, pedig ő tudta, hogy kétbusznyi gyerek érkezett a műsorba, a szervezők ezt azzal indokolták, hogy így tudták megoldani az elhelyezésüket. „Most képzeld el, két nagy busszal jöttek, és sehol nem hallottam őket? Valahova egészen fel rakták őket, a hangjukat sem hallottam. Anyumat sem láttam, senkit nem láttam. Nem esett jól” – emlékezett vissza az énekesnő. Arra a kérdésre, hogy lett volna-e esélye megnyerni a döntőt Tóth Vera ellen, Oláh Ibolya azt válaszolta, hogy szerinte igen. Úgy érzem, hogy az emberek azért szeretnek, mert megmaradtam ilyen egyszerűnek.

„De akkor min úszott el a győzelmed szerinted?” – kérdezte Gulyás Márton. „Szerintem a Vera jobb volt technikailag” – válaszolta Oláh Ibolya. A riporter kérdésére, hogy lehetnének-e még meglepetések a szavazatok megoszlásával kapcsolatban, az énekesnő csak sokatmondóan bólintott, de nem árult el részleteket. Arra a kérdésre, hogy a politika egy sikeres roma életút példájaként használta a személyét, Oláh Ibolya azt mondta, hogy „érzi az ember, hogy mire megy ki időnként a játék”. A riporter rátért arra, hogy Oláh Ibolya 2005. augusztus 20-án elénekelte Geszti Péter dalát, a Magyarországot, amely miatt sok politikai támadás érte. A riporter megkérdezte, hogyan viszonyul a dalhoz az énekesnő.Abban az időben nagyon hittem ebben a dalban. Meg az emberekben is. Már nem merném előadni. És nem is fogom. Már nem hiszek az emberekben. Hittem, hogy lehet jó dolgokat csinálni, hittem az összetartásban.

A Telex ismertetése alapján