Beperli Orbán Viktort egy nagykanizsai férfi, akinek koronavírusban meghalt az édesanyja és a testvére

Posted by

Vas András írta meg a Népszavában, hogy bepereli Orbán Viktort a nagykanizsai Ferincz Jenő, akinek  édesanyja és testvére is elhunyt a koronavírus-járványban. A Transparency International által az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI) kiperelt iratok alapján úgy véli, kétséges volt, hogy nyújtott-e megfelelő védelmet az idősek körében a kínai vakcina.

– Édesanyámat Sinopharm-mal oltották be, így meglehet, nem kapott valós védelmet a fertőzéssel szemben, amelybe belehalt. Amikor megkapta ezt a kínai szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csakis és kizárólag ezt a kaphatta meg – érvelt a férfi.
Az pedig Ferincz Jenő szerint egyértelmű, hogy mindezért a kormány a felelős.
Ennek alátámasztására pedig idézte a kormányfő 2020. szeptember 18-án a Kossuth Rádióban tett nyilatkozatát: „Szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet”.
Címkép:Röhrig Dániel / Népszava