Jobb lenne egy hentes a trónon, aki szeret olvasni, színházba járni

Posted by

Swan Edgár
>Csak remélni tudom, hogy ma már talál valami közérdekű tennivalót a Fényestekintetű. Mert a hétnek az ő vége azzal telt el, hogy egy leölt disznóval bohóckodott. Odáig fajult vasárnapra az állapota, hogy a levágott, négy lábával az égnek fordított sertés felett állt diadalittasan, és ippon felirattal gazdagította az összképet az, akinek azért jár fizetés, hogy a nagyszerű miniszterelnök helyett feltolja a Facebookra a posztokat. Mióta tudom, hogy még Németh Szilárd sem saját velőből oldja meg a saját közösségi oldalának a vezetését, azóta tényleg nem csodálkozom semmin.
Nem tudom, ki hogy van ezzel, de én például egyáltalán nem várom el a miniszterek elnökétől, hogy értsen a disznó feldolgozásához. Ha ilyen ambícióm lenne, akkor sokkal szívesebben látnék egy hentest a trónon, töredék pénzbe kerülne és még az is lehet, hogy nem lenne megszállott focirajongó, hanem mondjuk szeretne olvasni, szívesen járna színházba, megértené, hogy mennyire fontos az oktatás és az egészségügy az ország jelene és jövője szempontjából. Bónuszként remek hurkát készítene. A szabadidejében.
Távol a stábtól, senki által meg nem örökítve, a családja és barátai körében. Mert a hentesekben általában van annyi értelem és erkölcsi érzék, hogy a magánéletükkel nem kampányolnak. A sufnijogászokban ezek szerint nincsen.

Részlet a kolozsváros.com oldalon megjelent írásból