Farsangi időszakban minek öltözött a sportrádió?

Posted by
Hrutka János
>Megtettem, amit a haza megkövetelt. Belehallgattam. Abszolút nyitott személyiségnek gondolom magam, érdeklődve figyelek, adok esélyt bármilyen új dolognak, kezdeményezésnek, alkotásnak, kreatív megnyilvánulásnak, oldaltól, elvakultságtól, előítéletektől függetlenül. Nem is hiszem, hogy bármit oldalakra lehet osztani ebből a megközelítésből, valami szimplán jó vagy rossz, esetleg oké, elmegy.
A 8:30-as hírekre érkeztem a megfelelő frekvenciára Magyarország első és egyetlen sportrádiójának a második adásnapján.
1) Szijjártó Péter, erős alapokon álló élelmiszeripar, önellátóképesség, fejlesztés, hét milliárd, 16% emelkedés, csúcsot döntött.
2) Hollik István, ellenzék támadja a kamatcsökkentést, baloldal, baloldal, baloldal, a kormányzásuk alatt nem segítettek.
3) NAV saját fejlesztésű alkalmazás.
4) Iskola és óvodakertek fejlesztésére ad pénzt az agrárminisztérium.
5) elárverezik a világ legnagyobb gyémántját.
6) Több lövéssel, osztrák rendőrök, Salzburgban, egy SZOMÁLIAIT.
7) időjárás
Ezen a ponton egy picit elgondolkozik az ember. Azon túl, hogy eszébe jut, hogy a magyar kézilabda-válogatott sorsdöntő mérkőzést vív csoportjában, hogy tegnap este kiosztották a tavalyi év legjobbjainak járó díjakat labdarúgásban, köztük a Puskás-díjjal, hogy Szoboszlai Dominiknak szerencsére nem súlyos a sérülése, hogy mindeközben elkezdődtek az Australian Open küzdelmei, magyar érdekeltséggel és még sorolhatnám, elmereng, hogy ennek az egésznek így mi értelme, miért kellett pont a sportra is ráhúzni azt a gagyi ruhát, melyről mindenki tudta, hogy a ruhásszekrény dísze, de amíg nem kerül valaki által, valakin a nagynyilvánosság elé, addig nem ciki a megléte.
Ez egy sportrádió, vagyis az akart lenni, azonban farsangi időszakban bárminek öltözhet a delikvens. Az ember érti azt is, hogy választások jönnek, hogy kellenek a valós alapokon nyúgvó, megkérdőjelezhetetlen inputok az embereknek, de a sportot kisajátítatni minderre…
A sportot, ahol azért vannak íratlan szabályok, ezt mindenki nagyon jól tudja, aki valaha is beleszippantott a frissen vágott fű illatába, aki járt öltöző környékén, aki ebben a közegben szocializálódott. Az ellenfél maximális tisztelete, a Fair Play, a szabályok betartása által elért siker sokkal inkább értékelt, magasztosabb, íze hosszabb ideig marad a szájban.
Persze, lehet egy gombostűvel seggbe szúrni az ellenfelet a WC-ben, fellocsolni a kapusa előtt a tizenhatoson belüli területet, üzenni a sportkórházba, hogy ne adjanak neki sportorvosi engedélyt, áltörténést generálva kiállíttatni a kezdő sípszó előtt, győzni minden áron, bármilyen eszköz által, de egy igazi sportembernek meg sem fordul ilyen a fejében.
Kifut a pályára és nyer. Tudja, hogy az elvégzett munka, a befektetett energia, az évek és a tudás elegendő mindehhez. A lefújást követően pedig odasétál az ellenfeléhez (még közel sem az ellenségéhez), és kezet nyújt, gratulál, elismeri a másik ráfordított idejét, áldozatos munkáját, felkészültségét. Ha ne adj Isten mégis vereség, mi neki jut, akkor is gratulál, kalapot emelve az adott napon jobb és eredményesebb előtt.
A hírek után közvetlen még megtudhattuk, hogy két testvér az két különböző embertípus, csak ugyanúgy néznek ki, és hogy a műsorvezető legnagyobb félelme, hogy a kislánya lemegy a barátnőivel focizni, mert ez mennyire “testidegen” már. 2022-ben.
Ezen a ponton úgy éreztem, hogy gomb megnyom, Spotify bekapcsol, Vad Fruttik, Jobb lesz a holnap felcsendül.
Különben azt tudtátok, hogy a Barcelona játékosa, Alexia Putellas az Aranylabda után a FIFA legjobb női játékosának járó díját is hazavihette, és hogy a tavalyi év legjobb női szakvezetője a Chelsea mestere, Emma Hayes lett? Érdemes követni a sporthíreket.