Ruszkik ide!

Posted by
Lendvai Ildikó
>Irígykedem. Én itt strapálom magam mindenféle írásokkal, a Honfoglalás 2000 Egyesületből meg csak úgy jön. Sokkal jobb szövegek, mint amit én bármikor ki tudnék találni.
Az Orbán feltétlen hívének számító egyesület most ezt a nyilatkozatot adta ki. A címe: “Ruszkik ide!” És ez nem vicc.
“Februárban hazánkba látogat Putyin elnök, ezért kérjük a kormányt, fontolja meg: kérje, hogy nyugati megfigyelők és rendőrök mellett orosz rendőrök is vigyázzanak középületeinkre, a hidakra, a Nemzeti Bankra stb. Ugyanis a várható súlyos vereség miatt őrjöngő ellenzék károkat tehetne épületeinkben, egyéb értékeinkben. A civil szervezet külön is kérni fogja Putyin elnököt látogatása során, hogy legyen segítségünkre a rend fenntartásában. 1990-ben azt mondtuk: ‘ruszkik haza’ – most azt kérjök, ruszkik ide!”
Gyötör a kiváncsiság: mi szerepel még az egyesület munkatervében. (Úgy vagyok, ahogy az angol vicc szerzője: “Szeretném tudni, ki találta fel a szexet. Megkérdezném, most min dolgozik.”)
Szerintem a következő önkormányzati választásokra a törököket készülnek behívni, s majd ha lesz az EP-választás, akkor talán a tatárokat. Fontos a történelmi tapasztalat és a helyismeret.
És ha igazuk van azoknak, akik azt gyanítják: Nazarbajev – mint a hazai kipcsak törzsek elnöke – nálunk talált menedékre (amúgy én nem hiszem), akkor is megvan a magyarázat. A kormány meghívta, hogy őrködjön a választások tisztaságán.