A szentendrei HÉV-végállomás terveiről egy év után megkérdezték Szentendrét is

Posted by
A városképet évtizedekre meghatározó kérdésben mindössze két hetet kapott Szentendre a reagálásra. Online egyeztetés volt a H5 HÉV végállomásának terveiről a héten a Budapest Fejlesztési Központ és az önkormányzat vezetése között. Fülöp Zsolt polgármester üdvözölte, hogy a szerdai találkozóval végre elkezdődhet a konkrét fejlesztési területre vonatkozó érdemi, kétoldalú szakmai egyeztetési folyamat, egyúttal sajnálatát fejezte ki, hogy a Spar április 7-ei leégése után egy nappal az önkormányzat már megfogalmazott együttműködést kezdeményezett, ellenére a kétoldalú tárgyalásra csak most – kilenc hónap elteltével – kerülhetett sor.

Az önkormányzat ugyanis nem hátráltatni akarja a projektet, ellenkezőleg: felgyorsítani szeretné a folyamatot. Ezért is szorgalmaztuk, hogy minél hamarabb bekapcsolódhassunk a tervezésbe, hiszen a városképet több évtizedre meghatározó beruházás esetében felelős városvezetés nem mondhat le arról a jogáról és kötelességéről, hogy érdemben befolyásolja a tervezés folyamatát az itt élők érdekeinek, igényeinek megfelelve.

A szerdai egyeztetésen Pilis Dániel alpolgármester, Kiss Gabriella főépítész és a Városfejlesztési Iroda munkatársai többkérdést is megfogalmaztak a projekttel kapcsolatban. Felvetették, hogy a BFK által bejelentett területfoglalási igények értékes területeket vesznek el az önkormányzati tulajdonú ingatlanokból. A leégett Spar helyén lévő, illetve a Városi Szolgáltató telephelye fejlesztési szempontból stratégiai jelentőségű területe.

A BFK nagy parkolóházat tervez. Ennek megközelítéséhez Budapest irányából hiányzik a közvetlen közúti kapcsolat, valamint a parkolóházból a Dunakorzó is nehézkesen közelíthető meg.  A terv nem foglalkozik a Duna-parton vezetett EuroVelo kerékpárút és a HÉV-állomásösszekötésével. Az önkormányzat hiányolta még a meglévő aluljáró akadálymentesítését.

Húsz helyi építész részvételével szakmai beszélgetés volt azÉpítész Stúdió munkatársaival, akik a H5 HÉV vonal fejlesztésével kapcsolatos építészeti-tervezői munkára tavaly márciusban kaptak megbízást. Fialovszky Tamás és Kenéz Gergely elmondták, hogy három hónapjuk volt a H5 teljes vonalának építészeti tanulmányának elkészítésére. Az engedélyezési terveket 2022 márciusáig, a kiviteli terveket az év végéig kell befejezniük. Elmondták, hogy a belváros tradicionális látképe és a HÉV környéki ipari területek közé ékelődő állomás építészeti tervezésekor „semleges” karakterű megoldásokra törekedtek. A szentendrei építészek az elkészült tervekkel kapcsolatban számos kritikai észrevételt fogalmaztak meg, elsősorban a perontető léptékét bírálták. Megjegyezve, hogy az utazóközönség érdekeit nem szolgálja az sem, hogy a peron kialakításánál nem vették figyelembe az uralkodó szélirányt. „Hermetikusan elzártak minket a tervezőktől. Decemberig, amikor a BFK ismertette a terveket, azt sem tudhattuk, hogy ki végzi ezt a munkát. Holott az állomás környéke urbanisztikai szempontból összetartozik, a leégett Spar környéke, a HÉV- és buszpályaudvar, valamint a 11-es út szomszédos szakasza szerves egység, olyan városképileg meghatározó terület, amely összehangolt építészeti tervezést igényelne. Erre azonban a jelenlegi ismereteim alapján nem sok esélyt látok” – hangsúlyozta Kiss Gabriella, Szentendre főépítésze.

Címkép: A HÉV végállomás terve