A Fidesz-, KDNP-, MDF-, kisgazda- és szocdem árvákat és az otthonmaradókat kell elérni

Posted by
Kovács Tamás
>2022. április 3…parlamenti választások Magyarországon..!
Amikor két és félmillió szavazó változást akar, az hatalmas erő. Különösen, ha ugyanazt akarják: összefogással választást nyerni! Közel vagyunk ehhez a ponthoz, mert a szavazók hatalmas nyomására 2019 után összeálltak! 2014 óta az ellenzék egymás elleni küzdelme tartja hatalomban Orbánt, mint, ahogy a Gyurcsány elleni gyűlölet tette miniszterelnöké 2010-ben! Márki Zay Péter személyében egy demokratikus választás után, van miniszterelnök jelölt is.
Szerintem Orbán bukásához nem hatalmas erő kell, hanem az, hogy az ellenzék megszabaduljon egy régi algoritmustól: az állandó versenykényszertől. Ez azt jelenti, hogy egy ellenzéki pártnak úgy kell működnie, hogy a többi ellenzéki párt is elégedett legyen vele. A felnőtt lakosság 30-33 százaléka mozdíthatatlan Orbán-rajongó, 30-33 százaléka pedig nem megy el szavazni. És van az ellenzéki oldalon 30-33 százalék. Az ellenzék valódi feladata a parlamenten kívül, az utcán, városokban, falvakban van. Nagyon fontos egy nagyon jó program kidolgozása és annak bemutatása az egész országban.
Orbán harminc éve áll a színpadon, harminc éve látható, mit csinál. Amit el kellett mondani róla, már elmondták. Mindenki ismeri, mindenkinek van egy rögzült képe Orbánról. Ezért az ellenzéknek egyáltalán nem kéne Orbánról beszélnie. Van 2,5 millió Orbán-imádó, velük sincs dolog. A nagy imádat valamikor majd összeomlik, de siettetni nem lehet. A mozdíthatatlan Orbán-szavazón nincs fogás, kár energiát pazarolni rá. Ebben az esetben vagy a szavazófülkében dől el Orbán sorsa, vagy az utcán: belobbanna a kormányváltó hangulat. Orbán is csak addig erős, amíg az ellenzék egymás ellen harcol!
Véleményem szerint az az út nem járható, hogy vesszen a Fidesz. A „bárki csak ne a Orbán” primitív és zsenge alternatíva, ráadásul unja minden értelmes ember. Először is senki se vesszen, csak van akikre nem szavazunk, mert megismertük és nem tetszik a politikája.
Vegyük a két oldalt. A Fidesz-„KDNP”-Mi Hazánk egy pártként alkotja az egyik oldalt. Ennél a csapatnál van minden: erő, szervezettség, pénz, paripa, fegyver. Adott a vezére is: Orbán Viktor. Tapasztalt, ravasz, ügyes, ráadásul minden gyeplő és az ostor is a kezében. A másik oldalon adott a 2019 októberére felébredő 6 ellenzéki párt (Jobbik, DK, MSZP, LMP, Párbeszéd, Momentum) és a szerintem hadra fogható MMM (Mindenki Magyarországa Mozgalom – Márki-Zay Péter mozgalma) és az ÚK (Új Kezdet).
Mi lehet a megoldás 83 nap múlva? Az otthon maradók egy részét, és a Fidesz-, KDNP-, MDF-, kisgazda- és szocdem árvákat, valamint a pártokkal nem szimpatizáló réteget kell megmozgatni. Tettekre, értelmesen és érthetően előadott tervekre, határozott tenni akarásra van szükség, nem pedig ujjal mutogatásra és az ellenfél gyalázására! Ezzel az emberek bizalmát soha nem lehet elnyerni!!