A politikusokat cserélni kell, mint a pelenkát

Posted by

Ali Harmouche

>Pszeudodemokráciáknál először a rendszer kezd lassan korrupttá válni és ha az emberek ezt szó nélkül hagyják, a korrupció kezd rendszerré válni és onnan már csak meredeken lefelé megy az út. Először elherdálják a nemzet vagyonát, utána hitelt kérnek a nemzet nevében, amit szintén elherdálnak és így fizetésképtelenné válik az állam (vagyis a te hitel minőségedet és mindenki másét pocsékká nyilvánítanak) de a lopás nem állhat meg, mert addigra a bankok is a korrupt rendszer kezében lesznek és amit egész életen át tartó kemény munkáddal megkerestél és megspóroltál és azt hitted, hogy ez már a tiéd és senki sem veheti el tőled, hirtelen nem férhetsz hozzá, azt mondják nincs már vagy aprót adnak belőle és kéregetőként fogsz könyörögni a saját pénzedért.
Az történt Libanonban és ez vár minden népre, mely hagyja, hogy burjánozzon a megkérdőjelezhetetlen korrupt hatalmi rendszer, mely lop, csal, hazudik és cserében simogatja a nép érzelmeit ostoba nacionalizmus, szektariánus, vallási és faji gyűlölettel meg egyéb ostobasággal és amikor azt hiszed, hogy annál rosszabb már nem lehet, utána jön ez!
A korrupció rosszabb a háborúnál mert a lövedék nem találhat el mindenkit, ellehet esetleg bújni előle, de a korrupció elől nem bújhatsz. Minden politikus korrupttá válhat, ha sokáig hagyják hatalmon. A politikusokat cserélni kell, mint a pelenkát, mert egy idő után tele lesznek tudod mivel.
Címkép: Nagy robbanás Bejrútban