Neoton Éva for President

Posted by
Gellért András
>A végvári vitézek és várkapitányok szellemi örököse, az ISZOMM nevű párt ideológiai vezetője, a formáció nemzőatyja Szanyi “Kapitány” Tibor megnevezte politikus napközije köztársasági elnökjelöltjét, Pál Éva a Neoton együttes egykori énekesnője személyében. A döntés indoklásában első helyen szerepel, hogy a “jelölt tökéletesen kifejezi a nemzet egységét”.
A Kapitány e ponton valamilyen rejtélyes ok miatt feledi a múltat, hiszen a Neoton erősen megosztotta a társadalmat (talán még ma is), sőt a P.Mobil, Beatrice, Edda, Piramis rajongók kifejezetten ellenségesen tekintettek a Neoton létezésére, nem kis részben dr. Erdős “Popcézár” Péter sajátos támogatói gyakorlatának köszönhetően, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt sem, hogy maga a Neoton mikroközössége (zenekar) is a kimagasló előadói képességekkel rendelkező Pál Éva ellen fordult, majd távozásra késztette a remek hangú énekesnőt.
Csupán e történelmi tények ismeretében kérdezem Szanyi kapitányt, valamint a benne hívő párttagokat, valóban okos ötlet-e a Neoton énekesnőjét ilyen helyzetbe hozni? Az is kérdés persze, bölcs döntés-e a jelölést elfogadni, vagy maguk a szereplők is tét nélküli, lebutított, olcsó (ócska?) színjátéknak tekintik az egészet.
Persze lehetséges, hogy mindez természetes következménye a magyar közéletnek, reflektál annak színvonalára, és már ma délelőtt Lóri kapitány (P.Mobil), Pataki Atus (Edda) Nagy Feró Kossuth díjas (Beatrice) és Závodi “Zacskó bácsi” János (Piramis) is bejelenti igényét a köztársasági elnöki székre.

Kérem, a választásokig mindenki őrizze meg nyugalmát, és ízlése, józan belátása szerint válasszon a Neoton, P.Mobil, Edda, Beatrice és Piramis lemezei közül, vagy nézegessen politikusokról, esélyes jelöltekről készült képeket.

Itt a Don Quijote:

Címkép: Neoton anno