A magyar ugaron

Posted by
 Dr. Ötvös

“Európát sajnos nem tudjuk megerőszakolni, mert nagytestű, és mi kicsik vagyunk.” Mondta az Überführer még 1993-ban. A gondolatot tett követte: Európa helyett nekilátott megerőszakolni Magyarországot. Csoportosan a haverjaival folytatólagosan már egy jó ideje mást sem tesz: erőszakolja. Ha nem vetünk ennek véget, Magyarországnak vége. Nem ország lesz már, hanem Uradalom, székvárosa Döbrög.
Mert polgárok helyett inkább cselédek kellenek, kik némán tűrnek, meg idomított csürhe, ki mindenkor éljenez – amiért néha löknek nekik egy kis alamizsnát. Rajtuk – azaz rajtunk – élnek az uradalmi tisztek, az ilyen-olyan béresek és uraságok, jószágigazgatók, hivatásos félrevezetők, kegyencek, családtagok meg az udvari tányér- és talpnyalók versengő serege. És nem az, hogy ez vár ránk. Már most ez van.
Csak az a baj, hogy végérvényesen intézményesülni fog. És nem az a legnagyobb baj, hogy becstelenek. Lelkük rajta. Hanem, hogy mihasznák. Mert nemcsak képletesen vezetik félre az országot, hanem ténylegesen is. Se tehetségük, se elképzelésük. Belekormányozzák az országot a következő nemzeti katasztrófába.
A “kampány” kifejezés latin eredetű. Campus = tér, síkság, mező. Ahol a hadsereg táborba száll, hogy megkezdje hadműveleteit, a kampányt. A hadviseléshez köztudottan három dolog kell: pénz, pénz és pénz. Ez nálunk kiszivattyúzott közpénzt jelent. És mire költik azokat a rettenetes összegeket? Képmutatásra. Azon megy a verseny, hogy ki tud szebbet, jobbat, nagyobbat hazudni, fennköltebben semmit mondani. Ehhez azonban szakemberek kellenek. Itt jelennek meg a hivatásos félrevezetők és médiahadvezérek. Hadosztályok helyett sajtótermékekkel mennek a csatába. Szerkesztőnek, újságírónak, bloggernek álcázott dezinformátorok, trollok harcolnak alakulataikban. Aktivisták és rajongók serege segítik őket. Fegyverük a szó – a szájukba adott – azt cséplik szakadtatlan szurkoló táborok kórusainak színvonalán.
A kampány a zsákmányról szól.
A zsákmány: Magyarország. Fegyver jogán szerzett. Győzelem után jön a szabad rablás, a zsákmány elosztása. Végső soron egy vidéki kishivatali állás is ide tartozik, ahonnan valakit ki fognak rúgni, mert másvalaki kinézte magának, fiának. Mindez azért, hogy marionett figurákat küldjünk a parlamentbe.

mk2022.blog.hu