Ott a helyünk mind a 106 közös ellenzéki képviselőjelölt mögött

Posted by
Czeglédy Csaba 
(főleg az MZP miatt még mindig szörnyülködők figyelmébe ajánlom!)
Kedves Barátom!
Még a legösszetartóbb koalíciós kormányokban is van olyan, hogy nem mindenben értünk egyet a mellettünk állóval. Nem értünk egyet egy megszólalással, felszisszenünk egy rosszul sikerült mondaton, könnyebben észrevesszük a hibáit, mint a sajátjainkat szoktuk. Ez normális dolog egy sokszínű politikai szövetségben, bizonyos mértékben a közös munka természetes velejárója.
A lényegen azonban ez nem változtat, mert mindig fontosabb lesz, ami összeköt minket, mint ami elválaszt. Vagy együtt fogunk győzni, vagy együtt bukunk el. Kicsit konkrétabban: vagy Márki-Zay Péter vezetésével fogjuk leváltani az Orbán-rendszert vagy sehogy. Az egymás iránti türelem alapkelléke lesz a következő hónapok kampányának, különben nem fogunk tudni együtt mozogni a pályán.
Azt szeretném, ha egy pillanatra sem felejtenénk el: ahogy ott a helyünk mind a 106 közös ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt mögött, úgy ott a helyünk a közös miniszterelnök-jelölt mögött is. Övé a legnagyobb feladat és kétségkívül övé a legnagyobb felelősség is. Segítsünk neki, mert nélküle nem fog sikerülni.
Tegyük a dolgunk!