Így tálalta a Fidesz lakájsajtója Homonnay Gergely halálát

Posted by
Föld S. Péter
>Hétfőn este jött a megdöbbentő hír, hogy Rómában, egy klubban holtan találták Homonnay Gergely írót, újságírót, közéleti aktivistát. A szomorú esetről majd’ minden portál beszámolt, voltak, akik tárgyszerűen, míg mások megrendülten tudatták az olvasóikkal, hogy mi történt. És akadtak olyanok is, például a fideszes kommunikáció élcsapata, a PestiSrácok, akik más megoldást választottak és ismételten bizonyították, hogy tahóságért nem kell a szomszédba menniük.

A szilveszteri buli után holtan találták Homonnay Gergely radikális baloldali aktivistát. Olasz sajtóinformációk szerint keringési elégtelenség okozta halálát, szekrényéből pedig kábítószergyanús anyagot foglaltak le a rendőrök. Sokak számára onnan lehet ismert a Corriere della Sera által csak magyar írónak titulált Homonnay neve, hogy rendszeresen publikált közösségi oldalán magyarellenes tartalmakat. A Gyurcsánnyal és Dobrevvel is remek kapcsolatot ápoló, nyíltan homoszexuális férfi évek óta Olaszországban élt, ahova állítása szerint az elnyomó honi diktatúra miatt menekült. Az ellenzéki aktivista működtette az Erzsi for president nevű oldalt is, ahova macskája mögé bújva szidta válogatás nélkül a hazai közélet tagjait, köztük politikusokat és azokat, akik jobboldali nézeteket vallanak.”

Ezt találta fontosnak kiemelni egy ember halálával kapcsolatban a PestiSrácok szerzője. Hogy a 46 évesen elhunyt Homonnay homoszexuális, a szekrényében – ezt egyébként mások is megírták – kábítószert találtak és magyarellenes tartalmakat publikált. Ilyen renoméval nem véletlen, hogy „Gyurcsánnyal és Dobrevvel is remek kapcsolatot ápolt”, hiszen ők is magyarellenesek, és válogatás nélkül szidják azokat a politikusokat, akik jobboldali nézeteket vallanak.
Nem állítom, hogy Homonnay minden írását olvastam, de Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István egynapi jövedelmébe fogadok, hogy magyarellenes tartalmakat nem publikált. Soha, egyetlen egyszer sem írt arról, hogy ne szeretné a magyarokat, és jobb lenne, ha Magyarország még a mostaninál is kisebb lenne. Arról sem írt cikket, hogy a Halászbástya ronda, a Balaton helyére pedig futballpályákat, vagy kisvasutat kellene építeni.
Vannak persze olyan magyarok, akiket Homonnay nem szeretett. Ami azt illeti, nem lehet és nem is kell minden magyart szeretni, attól, hogy magyar, még nem lesz szeretnivaló senki. Valójában Orbán Viktort és a Fidesz országlását nem kedvelte Homonnay – ez az érzés nyilván kölcsönösnek volt mondható – de ezzel nem volt egyedül, vannak még mások is számosan, akik hasonlóképp gondolkodnak a regnáló magyar kormányról. Orbánt és a Fideszt a magyarsággal azonosítani pedig nem csupán aránytévesztés, de nettó gazemberség is egyben.
Arról most csak zárójelben szólnék, hogy valakinek a nemi identitását a halálakor szóba hozni, nettó tahóság. Néhány évvel ezelőtt Gulyás Gergely egy kormányinfón arról beszélt, hogy a morális fölény a jobboldali sajtónál van. Igaz, akkor Homonnay még élt, ezért akkor a PestiSrácok sem írhatott róla a mostanihoz hasonló gyomorfogató mondatokat.

Címkép: Homonnay és Erzsi macska