Márk és Júlia, avagy ki a magyar?

Posted by
Kelen Károly
>Nézzétek meg a pekingi téli olimpiára utazó magyar csapat névsorát. Nekem különösen a műkorcsolyázó párosunk tetszik: Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk. Akiket érdekel ez a sport, nem csodálkoznak: háromszoros magyar bajnokpár. De gyönyörű a két név így, egymás mellé írva, nem?!
Tessék kitalálni, milyen nemzetiségű a páros nőtagja!
Annyit segítek, hogy mielőtt hazánkat képviselte volna, svájci válogatott volt.
Na?
Az nyert, aki oroszra tippelt, eredetileg így hívták: Юлия Щетинина.
Valszeg neuchâtelbeli otthonában találták ki, hogy ebben a formában írják le a nevét. Nálunk már csak a keresztnevét tették hátra: így aztán végképp magyarrá lett.
Isten hozta Magyarországon, és szerepeljenek jól az olimpián!
***
A hír:A pekingi téli oléimpiára a magyar delegáció a rövidpályás gyorskorcsolyázók elmúlt években elért eredményei alapján komoly éremszerzési eséllyel kel útra. A magyar szövetség korábban az éremesélyesnek számító három férfi versenyzőt – Liu Shaolin Sándort, Liu Shaoangot és Krueger John-Henryt -, valamint Jászapáti Petrát “védetté” nyilvánította, azaz ők csak rendkívüli esetben maradnak ki a pekingi csapatból, így aztán elvileg a férfiaknál még két, a nőknél egy hely kiadó. Műkorcsolyában a Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk páros szerepelhet a kínai fővárosban, míg sífutásban minden bizonnyal Kónya Ádám és Pónya Sára. Valószínűsíthető még egy-egy férfi és női alpesi síző indulása is, továbbá hódeszkában van esély félcsőben egy női kvótára. Gyorskorcsolyában Nagy Konrád harmadik számú tartalék, így az indulására kevés az esély. Várhatóan január 19-én lesz kerethirdetés. (sport 24)

Címkép: Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk