Cicaszopogtató

Posted by
Baranyai Barna
>Kilencven éves öreganyám átküldött a boltba cicaszopogtatóért. Már a polcok között sétáltam, amikor rájöttem, hogy fogalmam sincs, mi az a cicaszopogtató. Nagymutter mindig is szerette a maga módján elnevezni a dolgokat. Arra viszonylag korán rájöttem, hogy a tilinkós ótó a Family Frost akar lenni. Azt már egy kicsit tovább tartott feldolgozni, amikor közölte, hogy megjött a Feri a Hunyadival. Az utcára lépve aztán sem törökverővel, sem álruhás királlyal nem találkoztam, de egyből kitisztult a kép, amikor megláttam a Hyundait, amivel Feri érkezett.
A pikhercs, na az már keményebb szitu volt. Negyed óra activity után derült ki, hogy a mama ezt használja gyűjtőnévnek a kakaós csigára, sajtos rúdra és a hasonlókra. Mi ezt szimplán péklófaszként ismertük. De még azt is csak pár napig tartott megfejteni, amikor Ricsike elbüszkélkedett a Dikkmánban vett csukájával. Olyan hangosan még senki nem csapott a homlokára a Deichmann előtt.
De a cicaszopogtatót egyszerűen képtelen voltam dekódolni.
A boltos néni először pofánröhögött, majd a macskatápok felé irányított, hátha ott majd rájövök, mit keresek. Végül egy 5 kg-os kiszerelésű száraztápot vonszoltam haza, mondván, azt majd egy jó darabig elszopogtatja a cica.
Onnan tudtam, hogy nem nyert, hogy a mama melléklopfolt a rántott húsnak, mikor meglátott. Persze a “normálisvagymicsinász” és a “nincsismacskánk” felkiáltások is erre engedtek következtetni.
Hát így tudtam meg, hogy lehet másképp is hívni a macskanyelvet.