Vajon miért csinálta ki a Fidesz a MOB elnökét?

Posted by
Steinmetz Ádám
>A mai nap eseményeit látva azon gondolkodom, hogyan fordulhat elő, hogy a legmeghatározóbb sportszervezetünk vezetőjét a Fidesz sportszerető vezetői csinálják ki. Gyorsan és stílustalanul.
Deutsch Tamás, Németh Szilárd, Kósa Lajos képviselő és elnök urak mivel motiválják és/vagy tartják sakkban azokat a sportvezetőket, akik saját korábbi véleményükkel, döntéseikkel mennek most szembe, hogy – kiszolgálva a központi akaratot – bemocskolják a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét?
Miért gyűlöli őt a Nemzeti Sport jó tollú főszerkesztője, Orbán Viktor lelkes rajongója, aki látványos kampányban már többször leírta, hogy megbukott? Mielőtt még megbuktatták volna. A sajtóetika alapelvei szerint miért nem kérdezte meg az érintettet az ellene felhozott kritikákkal kapcsolatban?
Mi a bűne Kulcsár Krisztiánnak, a MOB mai napon lemondott elnökének? Erre keresem a választ.
Gyengén szerepeltünk a tokiói olimpián? A kormány(sport)média éppen ennek ellenkezőjét szajkózza.
Lopott? Ezzel nem vádolják.
Hűtlenül kezelte az állami pénzt? Ezzel sem vádolják. (Ez nem a Tenisz Szövetség…)
Megemelte a fizetését? Testületi döntés van róla. Azok is támadják most ezért, akik korábban ezt lehetővé tették.
Vezetőként megsértett embereket? Meglehet.
Vagy a pozíciója és a NOB-tagság kell valaki másnak?
De miért jó a magyar sportnak, hogy néhány héttel a téli olimpia előtt teljes bizonytalanságot generál a Fidesz a Magyar Olimpiai Bizottságban?
S vajon elgondolkodnak-e azok, akik most kiszolgálják az éppen aktuális hatalmi érdeket, hogy mi lesz velük akkor, ha esetleg ők lesznek útban?
Ne legyen kérdés: ugyanígy kicsinálják majd őket a fideszesek. Nem feltétlenül azért, mert rosszul végezték a munkájukat. Lehet, csak az aznapi érdekük kívánja majd.
Steinmetz Ádám olimpiai bajnok, magyar vízilabdázó, ellenzéki országgyűlési képviselő, aki Somogy megyében lesz az ellenzék közös jelöltje