Holtan találták Rómában egy klubban Homonnay Gergely magyar írót

Posted by

A Corrierre della Sera írásának magyar változata

>Rinaldo Frignani

>Az áldozat magyar állampolgárságú, 53 éves, és az állampolgári jogok védelmében tevékenykedett hazájában. Élettelenül találták annak a privát klubnak a török fürdőjében, ahová szombat hajnalban ment. A helyszínen kábítószernek minősülő anyagokat foglaltak le.

desc img

Holtan találták szombat reggel San Giovanniban az 53 éves Hannonnay Gergelyt

Ez egy zacskó fehér por és néhány fiola volt, amelyek titokzatos folyadékot tartalmaztak. A törökfürdőben szombat hajnalban élettelenül talált 53 éves, Rómában élő Homonnay Gergely magyar író halálának okát vizsgáló karabinierik nyomozása e két gyanús anyag körül forog. A helyszín “Bananon” magánklub a via Pontremolin, nem messze a Piazza San Giovannitól. Az áldozatot a klub vezetői a török fürdőben haldokolva találták meg, és azonnal segítséget kértek. Az 53 éves férfi egyedül volt, ruházat nélkül. Homonnay hazájában a polgári jogok és a melegközösség védelmében kifejtett egyértelmű álláspontjáról is ismert.

Az Ares 118 egészségügyi személyzete avatkozott közbe Homonnay újraélesztése érdekében, sajnos nem jártak sikerrel: az író halála szív-keringési leállás miatt következett be. Holttestét a Tor Vergata Poliklinika igazságügyi orvostani intézetében boncolják fel, hogy tisztázzák. hogy milyen anyag vagy kábítószer fogyasztása okozta a halálát .
Rómában élt, szintén San Giovanni környékén.. A tények első rekonstrukciója alapján úgy tűnik, Homonnay máshol ünnepelte az újévet, miután az Instagramon is posztolt baráti üdvözletet, majd hajnali 5-kor a via Pontremoliban lévő klubba ment. Nem kizárt, hogy egy másik személy , esetleg élettársa társaságában volt. Szombaton a karabinerik  kihallgatták a „Bananon” vezetőit: egyikük délelőtt észrevette, hogy valaki panaszkodik a törökfürdőben.  Nyilvánvaló légzési nehézségekkel küzdött. A holttesten az orvosok nem találtak erőszakra utaló nyomokat, semmi esetre sem támadásra utaló nyomot, bár ez is az egyik olyan kérdés lesz, amelyet csak a boncolás tud majd tisztázni.. Az öltözői ellenőrzéskor az 53 éves férfi személyes tárgyai közül olyan por és folyadék került elő, amely immár közvetlenül összefüggésbe hozható a történtekkel. Nem kizárt, hogy kokainról és ghb-ről, vagy a “neszaki drogról” van szó. Homonnay 2021 utolsó napjaiban, tehát halála előtt néhány órával a Facebookon bírálta Novák Katalint, a magyar kormány családminiszterét, akit Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltban a köztársasági elnöki posztra jelölt. Homonnaynak több mint 30 ezer követője van Instagramon és Twitteren, de az író már 2018-ban ismert volt a polgári jogokat támogató álláspontjáról.

Címkép: 444